Dag 6: Stage L en misschien nog wat? + update

Na de positieve berichten van gistermiddag is er toch een kink in de kabel gekomen. Hoewel het overslaan van de mountainbike etappe was goedgekeurd en er werd toegezegd dat de fietsboxen om 16u bij AT 10 zouden zijn, was dit niet het geval. Verschillende teams die de alternatieve route volgden hebben erop moeten wachten. Vervolgens bleek dat voor BART-Superano ook de kayakmaterialen nog niet beschikbaar zouden zijn. Omdat ze niet meer meedoen voor de ranglijst, heeft het vervoeren van hun materialen geen prioriteit. Omdat het veld zo verspreid ligt kan de organisatie de logistiek niet meer helemaal bolwerken (om over het bijwerken van de website maar te zwijgen). Overleg met de race-directeur leverde ook niets op. Volop frustratie en emotie. Na 5 dagen afzien is het incasseringsvermogen niet zo groot meer.
Het is begrijpelijk dat teams die nog voor de ranking gaan voorrang krijgen, maar er zijn nog meer teams ‘out ranking’ (ook in de achterhoede) en die kunnen/ konden wel door.  Er werd serieus gedacht aan stoppen. Als verder racen je vrijwel onmogelijk wordt gemaakt is het niet leuk meer.

De wens om naar de finish te gaan en de vechtlust (en waarschijnlijk ook volharding tegen de wens van de Franse organisatie in) deden het tij keren. Team BART-Superano rondde vannacht een alternatief van stage K af en wacht bij AT 11 al uren op de kayakzak met nr 49. Hopelijk kunnen ze snel beginnen aan stage L, een kayaksessie van 48 km over rivier Var van Dalluis naar de mond van de Tinée rivier. Omdat de waterstand laag is, moeten er ook stukken met de kayak gesleept worden.
Óf en hoe het verder zal gaan, is afwachten.

UPDATE:
Rond half 8 kon team 49 eindelijk aan de kayaksessie beginnen. Deze werd in een keurige 8u afgerond. Na een pauze op AT 12 ging het team door met stage M, een korte trekking over ruig terrein. Veel klimmen en klauteren dus weer, maar na 49km zitten hadden ze er zin in. Het gaat ook nog goed, Nico had wat last v zijn maag vandaag, maar verder nog geen problemen (op een paar flinke blauwe plekken en schrammen na). Daarna wordt het weer spannend, een mountainbike sessie volgt dus hopelijk zijn de fietsen er. Omdat de gps track stil staat is onduidelijk waar het team nu is.

Hoewel het allemaal anders is gelopen dan vantevoren was bedacht,  willen ze deze race goed afronden met een finish in Roquebrune. Voor alle teams die AT 13 na 16u bereiken, is een verkorte route vastgesteld (een nieuwe tijdslimiet). Ook voor BART geldt die route. Hopelijk pikken we ze morgen weer ergens op.

This entry was posted in WK AR Frankrijk 2012. Bookmark the permalink.

One Response to Dag 6: Stage L en misschien nog wat? + update

  1. Wouter says:

    Beste BART,
    alle aspecten van die voor dit event van toepassing zijn worden voor de volle 100% getest. Dat daarbij de organisatie jullie niet 100% faciliteerd is een aandachtspunt. Alles bijelkaar moet ik denken aan Marc Lammers, voormalig coach Nederlands Hockey dames en Olympisch winnaar: verliezers hebben excuses, winnaars een plan. Ik zie jullie als winnaars.
    Go BART

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.