Stafkaarten NL downloaden en uitprinten – gratis

Ik hou van kaarten. Als je er naar staart krijg je al een gevoel van vrijheid en zwerven. Maar kaarten zijn niet goedkoop. Als ik de bergen in ga heb ik altijd een kaart van het gebied bij mij. Simpelweg omdat je telefoon kunt uitvallen en je dan geen idee meer hebt waar je bent en hoe je terug komt.

In Nederland is het allemaal wat overzichtelijker met je gps en maps.me. Maar dan nog steeds is het leuk om met een kaart te zwerven. Daar komt deze site van pas. 

Een scoutingsite waar een link in staat naar kaarten. De kaarten die je hiermee kan genereren worden ook wel stafkaarten genoemd. Dit zijn kaarten zoals weergegeven in de Topografische Atlas van de ANWB. Deze kaarten worden gratis ter beschikking gesteld door het Kadaster via www.pdok.nl en opentopo.nl (waar je overigens ook kaarten kunt downloaden.)

Het voordeel van de scoutingsite is dat je de schaal kunt instellen en dat is handig. Je kunt ook het printformaat aanpassen, a3 ,a4 of a5.

Kortom, ga je een orientatietocht organiseren of zelf iets ondernemen, dan kun je hier alle kaarten van Nederland vinden. Ideaal ook om mooie routes in te kleuren voor een leuk project!

 

Dit bericht is geplaatst in Adventure Racen, Algemeen, Hardlopen Algemeen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Stafkaarten NL downloaden en uitprinten – gratis

  1. peter schreef:

    Komt net op tijd deze info Martine,… Volgende zaterdag moet mijn echtgenote in Den Bosch zijn en ga ik effe op verkenning in de Drunense duinen, met een kaart wordt dit dubbel zo leuk.

    Enjoy the Trails, Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.