Tussen de Olympische spelen door

Het is iedere 4 jaar weer een groot feest, de Olympische Spelen.
Het liefst zou ik heel de dag voor de tv zitten. Plots zijn alle sporten leuk.
Ik geniet van het enthousiasme van de verslaggevers. Verbaasd dat ik zelf mee roep ‘shit een Ipon‘ !
Sporten die niet bekend zijn en die nu mooi te volgen zijn, vooral dat deel maakt het leuk.
Sporters die al jaren trainen, redelijk anoniem en nu het beste van zichzelf laten zien. Zoals de boogschieter, de windsurfer. Maar ook sporters die teleur stellen. Zoals de roei equipe.
De Nederlandse vrouwen doen het heel goed, dat is prachtig om te zien.
Maar ook de stukjes geschiedenis die je op tv ziet, de sporters die men uitlicht, de hoogte en diepte punten van de dag. Ik vind het geweldig om naar te kijken.
Geluk en verdriet, winnen en verliezen, 4 jaar van je leven trainen voor de prestatie van je leven, het is mooi om naar te kijken.
Hoe dan ook, ik moet werken en af en toe nog wat trainen. Dus ga ik iedere dag te laat naar bed om Mart Smeets nog te kijken zodat ik weer helemaal bij ben.
Maar vandaag zou ik ga wandelen met een vriendin die mee gaat naar de Mont Blanc wandeling en dus geen marathon vrouwen kijken maar een route wandelen bij de Biesbosch.
Er zijn daar een paar wandelroutes en na een studie van het wandelbord zijn we de bordjes gaan volgen. Een mooi natuur gebied, de Biesbosch maar wij hadden toch al snel de conclusie getrokken dat je beter in de kano kunt gaan zitten en het gebied verkennen dan wandelend. Een deel fietspad en een deel door grasland. Maar al met al niet echt heel bijzonder om te wandelen. Gezellig was het wel, kletsend en ondertussen opgevreten worden door muggen en andere beesten die grote bulten achterlaten.
Als troost na een paar uurtjes lopen een pannenkoek maakte het toch een mooie middag.
Om erna vervolgens hockey mannen, de tennis finale en atletiek te kijken.
Sporten is leuk om zelf te doen, maar ook heel leuk om er in ondergedompeld te worden, al kijkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.