De Bike Repair App en 2 giveaways

Een hele mooie maar vooral handige app is de Bike Repair App, made in Canada.
In de app kun je je hele fietscollectie zetten met foto en alle technische gegevens van je fiets. Erg handig als je bv in het buitenland bent en je iets aan je fiets hebt.
Een mooi voorbeeld is mijn remkabel probleem laatst in Frankrijk. Al je technische gegevens in een kort overzicht bijdehand.
Daar kun je ook invullen wanneer je reparaties aan je fiets hebt gedaan, bv nieuwe banden of je banden weer tubeless hebt laten maken.
Maar waar het vooral om gaat is hoe je fiets te maken bij technische mankementen.
Ik ben persoonlijk niet zo heel handig met reparaties, maar soms moet ik wel omdat bv Nico niet in de buurt is. Dan is het erg handig als je een kort en vooral overzichtelijk manier bij je hebt hoe je zelf je fiets kunt fixen.
In het overzicht Problems staat een aantal categorieën. Als je erop klikt zie je een aantal opties wat je probleem zou kunnen zijn. Klik je daarop dan zie je hoe het zou kunnen komen en hoe op te lossen.
Hier kun je weer doorklikken waar je vervolgens in een menu komt waar je via foto’s met tekst simpel wordt uitgelegd hoe je iets moet vervangen, maken of wisselen.
Het ziet er erg simpel en gelikt uit.
Een ander menu is Guides. Als je hierop klikt verschijnt er een menu met de onderdelen van je fiets. Ga je erop staan dan verschijnt er een lijst met de dingen die je kunt doen in dat onderdeel. Bv een ketting verwisselen. Hier wordt dan weer beschreven hoe en waarom je dat zou doen en ook hier wordt je via een fotoshow uitgelegd hoe je het kunt maken.
Een erg handige app die je als doorgewinterde techneut kunt gebruiken omdat je iets niet meer weet omdat het al lang geleden is dat je dat onderdeel vervangen hebt. Maar ook goed voor degene die niet veel weten van een fiets maken (zoals ik). Alles wordt simpel uitgelegd en visueel gemaakt met foto’s.
Zowel handig voor onderweg als voor thuis, kun je in de kelder met je app bijdehand je fiets maken. In totaal staan er 58 gidsen en 79 problemen beschreven. Hier zie je een mooi overzicht van welke er beschreven worden.
Het enige wat ik nog mis is info en problemen met een naaf. Maar dat zal vast nog wel een update worden.
De app is beschikbaar voor de Iphone, de Ipad en Android.
Prijs is 2.99 Euro.
Voor de liefhebbers, Bikerepair geeft 2 apps weg. Zet je naam even hieronder als je het zou willen hebben.
Hieronder een goede video met hoe de app werkt. Een aanrader voor de fietser die regelmatig aan zijn fiets klust en niet alles weet.

http://www.youtube.com/watch?v=gq4iQtAR4BI&feature=player_embedded

Dit bericht is geplaatst in Apps IPhone, Fiets info, Gear en gadgets met de tags , . Bookmark de permalink.

8 Responses to De Bike Repair App en 2 giveaways

 1. Robert Schulting schreef:

  See what it is.

 2. JeeWee schreef:

  Ben benieuwd of ik dan zelf ook een knutselaar kan gaan worden…….

 3. Frans Veldmans schreef:

  Interessant! Onder mijn niet-technische vrienden ben ik altijd de ‘monteur’ maar wat meer kennis is altijd handig, zeker als er goede uitleg bij staat!

 4. Corne schreef:

  Ziet er goed uit. Zeker voor klusser met twee linker handen zoals ik.

 5. Job schreef:

  Dat is een heel handige app.

 6. Harm schreef:

  Mmm, draait die ook op mijn Nokia 1650? Anders hoeft het niet 😉

 7. Paula schreef:

  Gaaf! Die wil ik (sinds ik de illusie heb triathleet te worden) ook wel proberen!

 8. runtodre schreef:

  Robert en paula zijn de gelukkig winnaars, codes zijn onderweg!
  veel plezier ermee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.