De 4de voorleesmiddag van schrijvende hardlopers

Afgelopen zondag was het weer smullen van de mooie, ontroerende en grappige verhalen van lopers die schrijven, of schrijvers die lopen.
Locatie; de Latijnse school in Deventer.
Organisatoren; Erik en Eric.
Een zaaltje met ongeveer 60 a 70 mensen. Eigenlijk doodeng om uit eigen werk voor te lezen voor een zaal vol. Iets schrijven is 1 maar je werk voorlezen is toch altijd iets anders.
Hoe dan ook, het is toch ook erg leuk. En als je er eenmaal staat gaat het (bijna) vanzelf.

De middag begon met een mooie inleiding van Eric. Daarnaast las hij voor uit eigen werk. Een verhaal over de Medoc marathon en de 100 km van Daventria.

Fotoeric

Jobvan Schaijk las twee hoofdstukken uit zijn biografie HardloperHuizenga. Hij won rond 1915 tot 1920 alle hardloopwedstrijden die er waren.  Het maakte genoeg indruk op mij om het boek gelijk te kopen.

Fotojob_2

Erwin Van Diemen, columnist van losse veter gaf de webloggers een veeg uit de pan. Maar wel van dien aard dat ik erg om moest lachen en ook heel herkenbaar was.
Verder was hij op zoek naar de sportfilosoof en de filosofie van het hardlopen.

Fotoerwin 

Markde Boer is ondertussen specialist over de geschiedenis van de Rotterdam marathon.
Hij nam ons mee terug in de geschiedenis van de Rotterdam Marathon. Toen hij nog op `Zuid`startte.

Fotomark_2

Leoniegebruikte haar titel `Vrolijkste ultraloopster vanNederland`voor een leuk verhaal over haar loopgeschiedenis.  Van de Dam tot Dam loop naar de 100 van Winschoten.

Fotoleonie_2

Toen was er pauze……

Eriknam de rol van spreekstalmeester over. Ook hij vertelde korte verhalenuit eigen werk, steeds met een link naar de volgende spreker.

Hierna was Ed van Beek. hij vertelde 2 verhalen. Een was er een in de categorie van the loneliness of a long distance runner.  Het tweede verhaal was over de Connemarain Ierland.
Hoe hij hier zwoegend de finish haalde.
 

 

Fotoed

Daarna was ik aan de beurt. Ook ik had 2 verhalen. Een ervan was op verzoek van Erik en Eric over de CCC. De weblog versie had ik wat aangepast en ingekort.
Hettweede verhaal had ik pas geschreven. Een verhaal en droom die al langin mijn hoofd zit. Hardlopen in vrijheid in Afghanistan.(verhaal zal ikmorgen op de site zetten)

Fotomartine_2

Theo Danes was hilarisch. Verzen en gedichten uit eigen werk. Erg leuk!!
Zoals deze;
LIEVE ERICA – Mocht er weer een drinkwedstrijd beginnen… – Meedoen is belangrijker dan winnen 

 

Fototheo_2

Als toetje was er MarcPapanikitas. Een ras artiest. Eric noemde hem de Belgische Dolf Jansen en dat zou zo maar kunnen. Leuke verhalen en een performer pur sang. Ook werd zijn nieuwe boekje Zwart wit officieel overhandigd.
Ik heb hem net uit en zal er zeker nog een stukje over schrijven.

Fotomarc_2

Almet al heb ik genoten. Het blijft een bijzonder recept. Hardlopers enschrijven. Ik ben er zeker weer bij als volgend jaar de 5de editie is.In wat voor gedaante maakt niet uit, schrijver, loopster ofluisteraar. 
Nb; de fotos zijn gepikt van Erik.

9 thoughts on “De 4de voorleesmiddag van schrijvende hardlopers

  1. Zo te lezen een prachtige bijeenkomst die de platte tekst in levende lijve omzette naar lopers taal!.
    Benieuwd naar he vrijheid verhaal.
    Groet Rinus.

  2. Had er graag bij geweest maar helaas, heb dan nu echt het gevoel wat gemist te hebben, vraag me dan ook echt af, hoe noem je het is het gebonden 5de keer al misschien leuk voor een boek, of is die er al van de voorgaande voorleesdagen, misschien iets voor in de Runners World.gr,cq

  3. Ik heb wel belangstelling voor de complete boekenlijst van deze literaire bijeenkomst. Als je die nog ken opdiepuh, dan hou ik me aanbevolen.

  4. Ik had er ook bij willen zijn deze midag maar ik had andere dingen te regelen, over Erwin van Diemen, ja eerlijk is eerlijk, maar ik ben het er op sommige punten wel mee eens met zijn punten.Ik moest toch wel lachen toen hij zijn verhaal ook bij losse veters opzette, over War of the weblog,eh? mijn Engels is niet zo goed, maar toch.Ook jij heeft een heel mooi verhaal geschreven erg indrukwekkend echt kippevel zo mooi, en Martine ik hoop echt dat het in 2030 zo is wat jij schreef,ik zie je,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.