De Santos Race Lite – wat een mooie fiets!

Sinds 6 weken fiets ik op een nieuwe racer, de Santos Race Lite, custom made.
De Race Lite heeft een super stijf frame en weegt 11 kg. Hij heeft een Rohloff naaf met 14 versnellingen en een riem. Dus nu niet alleen mijn MTB met riem en naaf maar ook mijn racer.
Nooit meer zwarte handen en iets met smeer doen. Totaal onderhoudsvrij behalve 1 keer in de 5000 km de olie verwisselen in de naaf.
Ik heb gekozen voor de raceshifters van SRam (om te schakelen)
De combinatie van Rohloff en raceshifters is uniek. De nette Gebla click-box zorgt ervoor dat je met een naafversnelling tóch het schakelgevoel van een racefiets kunt behouden.
Wat een enorme mooie sjieke en vette fiets is dit zeg, ook totaal geruisloos.
Een paar redenen om voor deze fiets te kiezen is oa dat er geen onderhoud meer is. Maar ook dat ik een light bikepacking kan doen met deze fiets.
En voor de toekomst, de fiets is om te bouwen in een E-bike. Als ik op mijn oude dag nog eens een motortje wil zou dat kunnen.
Ik ben er enorm blij mee en heb er al bijna 700 km op weg getrapt.
Bij Laurens in EnergyLab de fiets middels de bike fitting helemaal goed gezet en ik heb een Specialized dames zadel erop gezet. (daarover later meer)
Het wordt/is een mooi fietsjaar!

2 thoughts on “De Santos Race Lite – wat een mooie fiets!

  1. Hi Martine, bij het zoeken naar een recensie over de racelite kwam
    Ik op jouw mooie site terecht. Mede door je enthousiaste verhaal heb ik vorige maand na een proefrit de racelite besteld en vandaag mijn eerste tocht van 50 km gemaakt. Wat een geweldige fiets is het! Groeten John

    • He john, tof, je zal er veel plezier aan beleven!
      Ik heb nu ook de gravelbike, die zal je ook mooi vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.