Mtb route Zeist – Austerlitz en route van Zeist

imageGisteren was ik in Leusden om de nieuwe najaars collectie te bekijken van Salomon. Altijd leuk om te zien wat er op de markt komt. Er komen erg leuke schoenen aan!image
Leusden ligt vlak bij  Zeist dus had ik mijn mtb in de auto gegooid en kon ik nog een mooi rondje rijden daar. Er liggen twee routes die aan elkaar geschakeld zijn. Als je begint met de Austerlitz route heb je een mooi warming up rondje.
Niet bijzonder,  vooral lange rechte, brede stukken maar wel lekker om in te fietsen 8.5 km. Rond de 7 km zie je plots een rood mtb bordje erbij. ( de austerlitz route heeft zwarte mtb bordjes)
Je zit dan gelijk op de route van Zeist. Waar je begon steek je de weg over en daar begint de mtb pret. De zeist route is erg leuk. Een lange singletrack van 16 km.
imageVeel bochten en korte pittige klimmetjes en afdalingen. Het is constant op en neer. Doordat het een singletrack is moet je echt geconcentreerd blijven want je vliegt zo de bocht uit. Daarbij zijn er wat stukken met mul zand wat mij ook een buikschuiver opleverde. image
Het is echt een hele leuke route die voor ieder Nivo leuk is. Ben je een goede mtb er dan kun je als een idioot scheuren over het afwisselende parcours. De wat minder ervaren mtb-er heeft zijn handen vol aan al de bochten en klimmetjes. Daarbij fiets je in het prachtige gebied van de Utrechtse heuvelrug.
Als je de twee routes aan elkaar verbindt fiets je 24.5 km en heb je 75 hoogtemeters gemaakt. Een aanrader!
imageDe route staat erg goed aangegeven met rode mtb bordjes. Je moet nog wel even een mtb vignet kopen bij het lokale restaurant of winkel  a 7.50.
Ik zag op de bordjes dat ieder bordje een nummer heeft. Als er iets met je gebeurt en je 112 moet bellen kun je zeggen bij welk nummer je ligt. Erg slim!
Beginplaats is woudenbergseweg en dan de borden van beauforthuis volgen. Daar tegenover ligt het begin van de mtb route.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.