Fitness/ activiteiten trackers, de toekomst?

imageOngeveer 2 jaar geleden kwam Nike met de fitness tracker, de Nike fuelband.
Ondertussen zijn er verschillende merken die net zoiets op de markt gebracht hebben. Een armbandje die je om doet en die je vervolgens 24 uur lang kan vertellen of je genoeg beweegt, hoeveel je verbruikt aan calorieën, je slaap analyseert, je hartslag meet, stappen telt, je verbind met je iPhone, je activiteiten deelt op social media en het laat je zien hoe goed of minder goed je deze dag bezig bent geweest.
Bovendien kun je de armband gelijk als horloge gebruiken.image
Als je de verhalen moet geloven zou deze armband je prikkelen tot meer activiteit, ook bij de fanatieke sporters.
Ondertussen zijn er veel activity trackers op de markt, de grote merken Nike, Samsung, Polar, Garmin maar ook wat minder bekende merken zoals oa jawbone en fitbit hebben een fitness tracker op de markt gebracht.
imageDe prijzen variëren van 50 tot 200 euro.
Een leuk speeltje die wel eens verslavend kan werken en zo mensen aan het bewegen houdt. Door je heel de dag te laten zien hoeveel je hebt gedaan( of niet) en dus bewust maakt van je activiteiten is het een mooie stimulans voor veel mensen.
Het wordt denk ik tijd dat ik een tracker ga testen, ik ben wel benieuwd of het je veranderd in je dagelijkse bezigheden. Wordt vervolgd.

1 thought on “Fitness/ activiteiten trackers, de toekomst?

  1. Ik vraag mezelf af of we wel moeten willen dat we op dergelijke manier gevolgd worden.
    Nu ben ik nogal paranoïde aangelegd 😉 en hou ik er dus niet van als dit soort data bij een partij ergens online terecht komt.
    De gegevens die men hier, in combinatie met eventueel andere data, uit kan halen gaat te ver.

    Als je aan het testen sla, misschien is het dan goed om ook het criterium “opslag van data” mee te nemen. Met name of het een optie is om alleen op je eigen computer te beheren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.