Gelezen – De Wielermaffia door Tyler Hamilton en Daniel Coyle

De Amerikaanse auteur Daniel Coyle zocht contact met Tyler Hamilton om over en met hem een biografie te schrijven. Het resulteerde in het boek, De Wielermafia. 560wielerboek
The rest is history…..
Hamilton heeft met Lance Armstrong gefietst, ze hebben samen in het Us Postal team gezeten en dus veel gedeeld. Er gaat werkelijk een beerput open dat is onwaarschijnlijk.
Hamilton is meerdere keren betrapt op doping. Middels dit boek verteld hij zijn verhaal en vertelt hij in details wat hij en de rest van zijn ploegmaten en andere fietsers aan doping gebruikten.
Het is schokkend om te lezen wat er allemaal werd gebruikt, hoe men controles omzeilden, hoe de artsen werkten en hun zakken vulden. Hoe renners betrapt werden, de waarheid niet vertelden en uiteindelijk toch de waarheid vertelden. Op een na, Lance Armstrong.
Er wordt haarfijn uitgelegd hoe het systeem werkt, hoe en wat men gebruikt en misschien uiteindelijk wel geen andere keus hadden om te gaan gebruiken om überhaupt aan de top mee te kunnen.
De schrijver Coyle heeft niet alleen Hamilton zijn verhaal geschreven. Hij heeft veel geverifieerd, laat ook andere renners aan het woord en spreekt ooggetuigen.
Een ontzettend boeiend boek, een must read als je van sport houdt. Gek genoeg begrijp je ook wel waarom ze het doen. En gek genoeg krijg je steeds meer een afkeer van Armstrong.
Een heel prettig lezend en vooral boeiend boek. Ik las het in 1 ruk uit.
Zoals gezegd, een aanrader, de wielermafia.
Prijs 19.95 euro.

2 thoughts on “Gelezen – De Wielermaffia door Tyler Hamilton en Daniel Coyle

  1. Martine, die afkeer voor Lance kan ik me voorstellen. Het boek is immers geschreven vanuit het standpunt van Tyler Hamilton. Ik moet bekennen dat ik het nog niet gelezen heb maar kan me wel alles voorstellen bij jouw groeiende afkeer. Ik ben er nog niet uit of dat terecht is. Lance Armstrong was niet de initiator van doping, het gebruik is decennia lang aan de orde. Hij heeft het mogelijk wel verfijnd in een strak regime. Ook dat maakt een leider.

    • Maurice, het is nog niet eens de doping maar zijn houding naar iedereen die beter lijkt te zijn, of die hij niet meer nodig heeft. Manipulatie ten top in alle vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.