Gelezen; Eenzame uren / Jolanda Linschooten

Jolanda Linschoten, beroeps avonturier, fotograaf en ultraloopster besluit in 2011 een loopjaar in te lassen om een aantal vragen te beantwoorden. Een zoektocht naar de flow van duurlopen.
Ze kiest 4 hele mooie ultra wedstrijden/lopen uit, de marathon des sables, de Bob Graham Round, De TDS en La Reunion.
De Bob Graham loopt ze solo en de andere 3 in wedstrijd verband.
Tijdens het hele jaar focust ze zich hierop en draait alles om hardlopen.
Ze loopt, analyseert, praat met andere lopers en mensen die er verstand van zouden hebben.
Ze vertelt over haar trainingen, over hoe ze lopen beleeft, hoe gefocust ze is met als rode lijn die 4 hoofddoelen.
Een boek van herkenning, een boek vol met informatie, een boek vol met het makkelijke en moeilijke van lopen.
Want ook de momenten dat het niet vanzelf gaat en je jezelf afvraagt wat je nu aan het doen bent komt regelmatig ter sprake.
Dat samen maakt het een boek dat je als niet loper moet lezen omdat je dan gaat lopen.
Een boek dat je als loper moet lezen want dan wil je ultras gaan lopen. Een boek dat je moet lezen als ultra loper omdat je er van leert en veel herkent.
Doelen stellen, focussen, twijfel, het onoverwinnelijke gevoel, alles komt voorbij en dat maakt het een boek die je moet lezen.
Voor degene die een van deze wedstrijden gaat lopen ook een must read omdat je er heel veel informatie uit kunt halen waar je je voordeel mee kunt doen.
Kortom, een boek die je echt moet lezen. Ik had hem in een vloek en een zucht uit ondanks een drukke agenda steeds een stukje lezen.
De schrijfstijl van Jolanda is erg aangenaam zodat je heel snel meegenomen wordt in het verhaal en voor je het weet leg je het boek weg omdat je het uit hebt.
Het boek Born to Run is vertaald in meerdere talen, Eenzame Uren verdiend hetzelfde.
Het boek is hier te bestellen en kost 17.95 Euro.
Voor degene die in de regio Rotterdam woont, binnenkort is er een  lezing/signeersessie door Jolanda in Run2day Rotterdam. Info volgt binnenkort.

Voor mij persoonlijk waren er een aantal delen in het boek zo ongelooflijk herkenbaar. Zoals onderstaande passage…..
Je klein voelen te midden van woeste, lege en daarmee grote bergen. En het mooie is, het magische en daarmee één van de hoofdredenen waarom ik dit soort dingen doe: dat gevoel van klein zijn vertaalt zich uiteindelijk gaandeweg in een gevoel van kracht, in een gevoel van vertrouwen, van je thuis voelen in het terrein waarin je je al urenlang bevindt.”

1 thought on “Gelezen; Eenzame uren / Jolanda Linschooten

  1. Dit moeilijk opzij te leggen boek viel vandaag door de bus, ben al een flink eind op weg. Eigenlijk geen tijd, maar voor zo`n boek maak je tijd. Als marathonloper, triathleet en bergsporter komen de ultratrailrun kreibels nu heel snel! Top boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.