Gelezen – Gijp van Michael Van Egmond

gijpHet boek Gijp staat in de top 3 van de best verkochte boeken van 2012.
Tijd om het dus te lezen. Ik ben geen fan van het programma voetbal international en dus kijk het ook nooit. Daarom ken ik ook niet alle verhalen die Rene van der Gijp daar regelmatig verteld.
Die verhalen staan allemaal beschreven in het boek. Grappige en soms hilarische met name voetbal anekdotes. Maar het boek is vooral een biografie over van der Gijp. Van Egmond spreekt hem vaak en gaat met hem door zijn leven als profvoetballer, maar ook als bekende Nederlander zoals we hem vandaag kennen, van VI. Gijp vertelt en Emond schrijft.
Uiteraard komt ook het verhaal waarom Gijp overspannen thuis komt te zitten aan bod en vooral ook hoe Gijp houdt van alleen zijn, orde en niet te veel poespas.
Eigenlijk een grote tegenstelling, op tv en in het openbaar altijd in the picture willen staan, daarbuiten vooral alleen en vooral geen dingen waar hij van zijn routine kan afwijken, zo min mogelijk prikkels.
Het maakt het een leuk leesbaar boek. En toch begint het me ergens te irriteren.
Het steeds maar verkleinen van ieder woord en iedere naam geeft me soms het gevoel of ik een Jip en Janneke boek aan het lezen ben.
Maar vooral de prachtige voetbal anekdotes die hij vertelt maakt het toch wel een grappig boek om te lezen. De schrijfstijl van Van Egmond helpt daar zeker bij. Voor je het weet is het uit.
Prijs E19,95.

Dit bericht is geplaatst in Overige sportboeken, Sport Boeken en Films met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.