Gelezen – Kieft / Michel Van Egmond

Ik ben opgegroeid met Willem Kieft. Voor de buis gekluisterd als het nl team speelde en Kieft was een van mijn favorieten spelers. De altijd sympathieke Kieft.
Nu jaren later blijkt Kieft 20 jaar een junk en alcoholverslaafde te zijn geweest. Die nu druk is met overeind blijven na een afkickperiode. image
Van Egmond die ook het boek over Van der Gijp schreef, heeft het verhaal van kieft opgeschreven. Kieft heeft geld nodig en met dit boek hoopt hij wat van zijn schulden af te betalen. Hij moet namelijk van 20 euro per dag rond komen.
Het boek leest prettig, van Egmond heeft nu eenmaal een makkelijk leesbare schrijfstijl.
Je leest het zo uit, en toen ik het dicht deed dacht ik, hmmm, wat een looser eigenlijk en wat een slap verhaal.
Steeds terug vallen op het feit dat verslaving een ziekte is. Vast en zeker maar je hebt die ziekte zelf ingezet. Toevallig kon hij het als junk goed hebben omdat hij genoeg geld had. Sliep vaak in hotels en genoeg geld voor goed spul.
Tot een bepaald moment ook zijn geld op was. Toen was het allemaal niet zo leuk meer.
Het feit dat hij een bekende Nederlander maakt dat de boeken verkopen. Een gewone junk had ws niet veel boeken verkocht.
Ik vond het eigenlijk een nietszeggend boek. Het is dat er verhalen over voetbal in staan, maar de helFt weet Kieft al niet meer, te veel alcohol en coke hebben het een en ander gewist.
Het gaat allemaal over hem, over zijn junkengedrag, hoe lastig alles is en was. Hoe zijn omgeving daar last van heeft gehad komt haast niet aan de orde. Dat hoeft ook niet iedereen te weten maar als je dan een biografie schrijft hoort dat er ook bij.
Een boek die je gerust in de winkel kan laten staan, tenzij je iets wilt weten over een verslaafde. Maar daar zijn genoeg boeken over. Junks die het een stuk moeilijker hebben gehad in hun leven.

Dit bericht is geplaatst in Overige sportboeken, Sport Boeken en Films met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Gelezen – Kieft / Michel Van Egmond

  1. Cris Simons schreef:

    Ik heb het niet gelezen en toch denk ik dat het een succes wordt, de marketing is namelijk goed geregeld. Een tv-programma (VI), met een presentator (Johan Derksen) en het boek wordt een succes. Het is net als met hardloopwedstrijden, als de marketing in orde is dan komen er veel mensen, maar dat betekent niet dat het een mooie loop is.

  2. Daniëlle schreef:

    Door vakantie lig ik wat achter met het lezen van mijn rss feeds 🙂 maar bedankt voor deze recensie, boek laat ik lekker ongelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.