Aliepress – speedcross voor maar 34 Dollar!!

imageDat ze in China alles namaken weten we en dat de Nike Free in grote oplages nagemaakt worden ook. Maar ze hebben nu ook de trailschoenen ontdekt.
De speedcross van Salomon is een veel verkochte schoen en daar ligt natuurlijk een gat in de markt. Ik heb de eerste kopers al voorbij zien komen op Facebook.
Mooie speedcross schoentjes voor 34 dollar en gratis verzenden. Dream on.
Ze zijn zo nep als ze maar nep kunnen zijn. Daar kwamen sommige kopers achter toen ze ze uit de doos haalden maar de minder ervaren trailers zien het verschil niet.
Als je naar de schoen kijkt zie je dat naden slecht zijn. Alles is erop geplakt. De zool is niet helemaal passend. Het climashield klopt niet. De schoen heeft weinig zool, kan helemaal doorbuigen. Stukken laten snel los omdat ze geplakt zijn. En zo kan ik nog wel even doorgaan. image
Maar vooral, je krijgt klachten als je denkt op goede schoenen te lopen en op deze schoenen gaat lopen.
De sites die ze verkopen hebben allemaal iets met Ali, ali baba, aliepress en meer van die vage namen.
Hoe dan ook, als je een trailschoen denkt te kunnen kopen voor 34 euro, helaas dat bestaat niet. Ze kunnen ergens in de uitverkoop zijn maar zelfs dan komen ze bijna nooit onder de 89,95 euro.
Ik hoorde ook al een verhaal van iemand die het via eBay kocht en ook nep was. Dus ook daar is men actief.
Tip van de dag – koop ze gewoon in een normale hardloopwinkel dan weet je zeker dat ze echt zijn.
Nb – Op de foto’s zie je twee nep Salomon schoen.

1 thought on “Aliepress – speedcross voor maar 34 Dollar!!

 1. Hoi Martine,

  Heb je stukkie over de nep salomons gelezen.
  Ze zijn niet zo negatief als jij omschrijft hoor. Uiteraard als je van gelikte schoentjes houdt dan vallen ze in het niets bij de echte. Maar om gewoon een bosloop hier in Nederland mee te doen zijn ze prima, dat dat tegenwoordig trail wordt genoemd is een andere verhaal.
  Ze zullen inderdaad niet geschikt zijn voor de UMTH en dat soort tochten, maar voor een gemiddelde trailer (bosloper) voldoen ze prima. Heb er zelf de Grizzly in Engeland op gelopen en heb er geen problemen mee gehad. Idem met de trail in Oostvoorne. (is dat wel een trail??)
  In Engeland zijn we met 11 man heen gegaan, 9 liepen er op de neppers, en alle 9 gewoon zonder klachten uitgelopen.
  Er laat inderdaad wel na een half jaar gebruik een naadje los of een opgeplakt stiksel laat wat los. Maar ach, als dat het ergste is….ook echte salomons zien er niet meer uit als je eenmaal flink door de modder bent gegaan 🙂

  Veel success met je lopen verder.
  Groeten
  Patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.