Koelen en eiwitten – Toch niet zo goed herstel als je denkt

Begin December werd er een onderzoek geplubiceerd over ijsbaden en herstel. Aan de Universiteit van Maastricht keek men naar ijsbaden en eiwit als herstel.
Postexercise cooling impairs muscle protein synthesis rates in recreational athletes.
Twee weken lang werden 12 sporters na inspanning met 1 been in een koud bad gezet. Het andere been had een normale temperatuur. Na inspanning kreeg men een eiwitdrank en er werd gemeten hoe het herstel was in beide benen.
En wat bleek, door afname in de temperatuur van de spier vertraag je het proces wat nodig is om nieuwe eiwiten aan te maken.
Fuchs, een van de onderzoekers zegt. “By reducing blood flow, you reduce the amount of building blocks (amino acids), that can be transported to the muscle.
Een klein onderzoek maar toch wel boeiend. We stappen in een koud riviertje om te herstellen na een lange loop maar eigenlijk gaan we juist het herstel tegen.
Het onderzoek is gedaan na een krachttraining van 20 minuten.
Dus niet bij hardlopers.
Het hele onderzoek lees je hier.

1 thought on “Koelen en eiwitten – Toch niet zo goed herstel als je denkt

  1. Onderzoek altijd goed. Maar beetje raar verhaal. Koelen doe je toch voor verbeteren herstel pezen en banden en dergelijke? Niet voor je spieren. En fitness boyz en girlz is sowieso heel ander volk. Gaat het meest vooral om vorm, niet om functionele verbetering zoals hardlopers vaak beogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.