Deerns op de fiets of bitches, beer & bikes

Ik zag ergens een lijstje voorbij komen met 8 tourtochten voor vrouwen, de zogenaamde ladiesrides. Zoiets als de ladiesruns maar dan op de fiets.
Fietsen met alleen vrouwen, dat vind ik al een dingetje, want waarom kunnen we dan niet samen met mannen doen. Maar goed, er schijnen veel vrouwen zijn die dat fijn vinden dus een reden om het te organiseren. 
Maar waar ik enorme jeuk van krijg zijn de namen van die tourtochten, allemachtig zeg, get a life! What the fuck?
Denk je nu echt dat ik zin krijg in een tourtocht die de naam  “deerns op de fietse dames tourtocht” , “Lange – Haren”, “Ladies only”, “ toch effe weg ladiesride” , of “ ladies only” heeft?.
Hoe truttig en niet orgineel zeg.
Namen als Kings Ride, Primavera Ride, Flandrien ride, Granfonda, dat zijn namen voor toertochten. Daar horen stoere shirts bij en kasseien. En bier.
Wat komt er op bij die namen van de vrouwen tourtochten? Truttig, margriet, libelleweek, wijn, waspoeder en zo kan ik wel even doorgaan.
Welk shirt krijg je bij een deerne de fietse tocht? Vast roze en misschien wel heel stoer maar het klinkt allemaal zo truttig en niet zoals de meeste vrouwen die op de racefiets zitten zijn. 
Op aankondigen staan teksten als’ fiets je mee?’of ‘de gezelligste fietstocht van NL’ ipv ‘ wordt een Flandrien voor 1 dag’.
Kortom, organiseer je een ladiesride, wees eens creatief en verzin eens wat stoers.
Ik dacht zelf aan iets als bitches on bikes ride, of  ‘ bitches,bikes and beer ride ‘ dat levert tenminste gelijk commotie op en heb je nog gratis reklame ook.

Dit bericht is geplaatst in Fiets info, Hardlopen Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.