Nike Fuel Band, #makeitcount

Nike had een aantal dagen geleden al via een filmpje aangekondigd dat er vandaag wat zou gaan gebeuren. En inderdaad, vandaag was de officiele bekendmaking van een nieuwe Nike gadget. De Nike Fuel Band.
Een bandje die meet wat je activiteit is gedurende de dag.
Nike fuel meet via een accelerometer je activiteit en vertaalt dat in fuel. Hij registreert niet alleen hardlopen maar ook dansen, basketbal, wandelen en vele andere activiteiten zoals gewoon de trap nemen op je werk.
Je kunt iedere dag je doel instellen en de ledverlichting gaat kleuren van rood tot hij groen is en je het dus gehaald hebt.
De ledverlichting laat dus zien hoeveel je gedaan hebt, dus hoeveel fuel je verdient hebt, hoeveel calorien je verbruikt hebt, een klok en hoeveel stappen je genomen hebt.
Zo kun je vele uitdagingen aangaan, kortom een leuk speeltje om mensen gemotiveerd te houden om op vele manieren te bewegen.
De Nike+ Fuelband maakt draadloos verbinding met je iPhone via Bluetooth,  maar dat kan ook handmatig. De batterij gaat 4 dagen mee.
Er zijn koppelingen gemaakt met Foursquare, Facebook en Path.
Verkrijgbaar vanaf 22 februari in USA. In NL in het najaar van dit jaar.
Prijs in USA is 150 Dollar.
Hier zie je het nog eens overzichtelijk op de Nike Fuelband site in mooie filmpjes.
En hier kun je het nog eens nalezen.
#Makeitcount

Dit bericht is geplaatst in Hardloop Gear en Gadgets, Hardloop muziek en podcasts, Hardlopen Algemeen met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Nike Fuel Band, #makeitcount

  1. judith b schreef:

    leuke gadget voor op de SEH. Weet je gelijk wie er veel loopt/doet/werkt en wie niet. Verplicht te dragen voor iedereen! En owee als je aan het einde van je dienst niet de goede kleur hebt……

  2. martine schreef:

    @juut, now that is a idea….and 220 volt als je kleur achterblijft!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.