Rennend de politie proberen te helpen

In gedachten loop ik op de Erasmusbrug.
Op weg om de route van de Weather Warriors te lopen. Ik was in mijn hoofd de kortste route aan het bepalen toen ik in de verte  iemand hard rennend aan zag komen, heel hard rennend. Erachter 2 mannen in uniform.
Het ging heel snel, terwijl ik nog aan het bedenken was of het nu politie, stadwacht of parkeerwachters waren was de jongeman al bijna bij mij.
In een flits moest ik bedenken wat te doen. Want in die paar seconden was het wel duidelijk dat het 2 agenten waren die hem achterna zaten.
De jongen komt mijn richting op en het enige wat ik kon bedenken was mijzelf groot maken en mijn armen in de lucht steken, heen en weer bewegend zodat ik hem een soort de weg belemmer. Hij is bijna bij me, kijkt me aan, nog steeds rennend en trekt zijn arm op zodat hij mij een vuistslag kan geven.
Ik probeer hem te grijpen, maar hij komt naar beneden rennen en is snel, hij zit vol adrenaline aan zijn ogen te zien.
Ik heb zijn jasje vast maar hij rukt zich los en wordt een soort gewongen doordat ik in zijn weg sta om de brug over te steken. Een auto moet keihard remmen om hem niet aan te rijden. Ik zie de agent ook de brug oversteken en voor ik het weet is dat rotjong al aan de overkant.
Een soort stomverbaasd loop ik verder en ondertussen is de tweede agent er ook en bedankt mij. Het ging allemaal zo snel. Als ik doorloop komen de acties omhoog die ik had moeten doen zoals naar zijn benen duiken. Maar ja….achteraf ….
Ook verbaas ik mij later dat eigenlijk niemand ewat deed. Er waren aardig wat mensen bv op de fiets op de brug. Maar iedereen kijkt en fiets verder.
Al rennend door de stad slalom ik door de menigte. Rennen door winkelend publiek is wel wat vreemd, maar ja de km`s moeten geteld worden voor de Weather Warriors.
Onderweg even een drinkstop bij Run2dayRotterdam, de startplaats van het event op 4 januari.
14 km later ben ik thuis en vraag ik mij af of de agenten dat rotjong nog te pakken hebben gekregen.

8 thoughts on “Rennend de politie proberen te helpen

 1. Een goede actie en zeker in deze situatie.
  Het enigste wat ik mij af zou vragen en dan de vraag erna, is het verstandig?.
  Er kan een mes of pistool aanwezig zijn en wat dan met een actie?.De politie kan zich dan wel verdedigen en een hardloper niet..Dat is het enigste wat ik mij zou af vragen…
  Maar ik ben trots op je Martien, maar liever niet met een mes of kogel in je ribben…want ik wil je wel vaker zien…
  Xx Rinus.

 2. ha,ha. hij zal in ieder geval wel raar hebben staan kijken, de sukkel. Trouwens gratis te volgen bij ons aikido lessen, hoe ga je mee met de beweging van je tegenstander? en in jou geval ‘hoe stop je hem’. Ik geloof dat het een aanrader wordt als je je op deze manier manifesteerd. Goed gedaan, ben weer trots op je.

 3. Namens mijn collega’s in Rotterdam nogmaals bedankt voor je dappere poging. 🙂
  Het gebeurt inderdaad zelden dat iemand iets onderneemt in zo’n geval, maar dat is ook wel weer begrijpelijk gezien het gemak waarmee wapens of geweld worden gebruikt tegenwoordig. Een fiets aanbieden aan de achtervolgende agenten zou ook een optie zijn waarbij men zelf geen gevaar loopt. Wat mij betreft een strakke aktie Martine, goed gedaan!

 4. Je bent wel een cool wijf Martine. Maar goed dat niet iedereen aan rennende mensen gaat hangen in Rotterdam, dan was je nu nog bezig met de wedstrijd. Lintje voor Martine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.