Vibram FifeFingers wordt voor het gerecht gedaagd

Last week, Berman DeValerio, one of the country’s premier class action law firms focused on business litigation, has filed a class-action lawsuit against Vibram and Vibram FiveFingers in the U.S. District Court of Massachusetts. The complaint seeks a jury trial on the grounds that Vibram is making “false” health claims about its product. These “deceptive” claims include the following: “that the barefoot  footwear concept  improves posture and foot health, reduces injury risk, strengthens muscles in feet and lower legs, and promotes spine alignment.”

Vibram Five Fingers

In Amerika is dit ondertussen een hot item onder alle barefoot lopers.
Meer Amerikaans kan het natuurlijk niet.
Het trieste is dat het natuurlijk alleen maar om geld gaat. De firma wil VFF afrekenen voor het feit dat men zaken zegt die niet waar zijn. Dus dat de Vibrams bv geen sterkere spieren geven of dat het het risico op blessures afneemt.
Ook wordt gezegd dat Vibram blootsvoets simuleert terwijl er een onderzoek is uitgekomen (American Council on Exercise) dat lopers in Vibrams meer proneren dan wanneer ze op blote voeten lopen.
Natuurlijk kun je bij al die punten je vraagtekens zetten maar het is met name de loper die de schoenen gaat gebruiken en er dan wel niet geschikt voor is of het bv niet opbouwt. En zo ontstaan blessures.
Maar er wordt geld geroken en zeer waarschijnlijk gaan ze dat ook krijgen.
De inzet is 5 miljoen dollar!
Wat men verwacht is dat de zaak gesetteld gaat worden voor dat het voor het gerecht komt. VFF gaat 5 miljoen betalen en we hebben het er niet meer over.
Er zijn meerdere zaken bekend, nog niet zo lang geleden is Skechers ‘Shape-Ups’ schoenen hetzelfde overkomen. Ook Reebok heeft voor 25 miljoen geschikt.
Deze firma staat bekend om zaken als dit.
Dat is toch wel een hele zieke maar simpele manier om geld te verdienen.
Je kijkt welk bedrijf veel geld omzet en of de voorwaarden wel kloppen tov het product die men verkoopt. Zo niet, dan heb je een keiharde zaak en ben je binnen.
Als je wilt lezen waarvoor ze allemaal aangeklaagd worden moet je dit even lezen. op zich al knap dat je dat kunt verzinnen. Maar ja, voor 5 miljoen kan ik ook best veel verzinnen.

4 thoughts on “Vibram FifeFingers wordt voor het gerecht gedaagd

 1. Ja het is eigenlijk al triest dat VFF’s over de 100 euro moeten kosten, terwijl je ze in China waarschijnlijk van dezelfde fabriek voor 27 euro kunt kopen. Je kunt ook gewoon overwegen veel km op blote voeten te gaan lopen of op simpele sneakers dat maakt waarschijnlijk dezelfde pretenties waar als die Vibram claimt.

 2. SHAME ON THEM!

  Vibram’s verstevigen effectief de voeten en spieren, zij veranderen effectief je loophouding, zij zorgen hierdoor effectief voor minder blessures…
  De vraag is natuurlijk of ze of ze ze wel gedragen hebben zoals het moet en op de ondergrond waarvoor ze gemaakt zijn?

  Typisch amerikaans….drama en big money 🙂

 3. Ik heb ze nu 2 maanden fifefingers en ik merk dat mijn loopstijl beter word ik vind het en geweldige schoen.
  Ik loop alleen ook op nog twee andere schoenen als afwisseling ..

 4. @ jan en wisken:
  Mij leveren die VFF’s aardig wat gebroken tenen op, maar het is op zich een hele verbetering ten opzichte van blootvoets lopen. Verder hoeft een echte nep-VFF niet veel te kosten. Ik kocht mijn laatste paar echte VFF’s in de VS voor $ 100 (75 euro) en mijn voorlaatste (minder echte) paar via internet in Shanghai: Echte replica’s voor 20 euro, inclusief opsturen. Meestal verbouw ik VFF’s een beetje. Al die overbodige straps kunnen er vaak wel af, dat scheelt weer gewicht!!

  Overigens denk ik dat blootvoets lopen beter is, zolang je dat overdag doet en voorzichtig loopt. Het geeft toch meer gevoel met de ondergrond, lopen met VFF’s blijft als sex met een condoom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.