Drinken wanneer je dorst hebt?

Er zijn al vele discussie gevoerd over drinken tijdens het sporten. Een streng drinkregime of toch alleen drinken wanneer je dorst hebt.
Als ik naar mijzelf kijk doe ik het beide afhankelijk van de wedstrijd. Zo had ik voor mijzelf een drinkregime in de extreme hitte van bv de All Andalusie Ultratrail stagerace. Met graden dik boven de 40 is de kans op dehydratie erg groot. Vaak drink ik eigenlijk toch hoe het voelt, inderdaad als ik dorst heb.
Als het winter is drink ik bv veel minder dan in de zomer. Dat is niet alleen met sporten maar ook in het dagelijks leven.
Ik las via Mark een link naar een boeiend artikel over drinken tijdens sporten. Een aantal studies worden in dit artikel genoemd. Een advies is er ook niet echt Maar het zet je wel aan tot denken.
It depends” is niet echt een advies maar men zet wel een aantal dingen op een rijtje. Dat je bv niet zo hoeft te stressen over drinken tijdens het trainen en in het normale leven waar men tegenwoordig hele dagen aan een waterfles hangt.
Als je een race loopt zijn er meerdere factoren die meespelen. Zo zegt men dat als je ouder wordt je drinkprikkel minder goed wordt. Of bij extreme temperaturen je lichaam anders reageert. Als je maagproblemen hebt is drinken ook wel een dingetje. Of transpireer je enorm dan is het ook handig om wat meer te drinken.
Kortom, de discussie is nog lang niet gesloten maar wat wel duidelijk is, is dat veel drinken  vaak helemaal geen goed idee is. Je kunt vaak af met drinken op je dorstgevoel.
De moeite waard om het artikel te lezen, dat kun hier doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.