Getest – de OOfos OOrginal Sport slipper

Al een aantal maanden loop ik op de OOfos OOriginal Sport.
Een slipper die je herstel zou verbeteren en bijkomend iets is dat mensen met hielspoor baat zouden hebben als ze op de slippers lopen. 
Oofos zelf zegt het volgende over de slippers:
Sportschoenen zijn ontworpen om meer ‘rebound’ te geven en je te helpen met de voortgaande beweging. Het revolutionaire OOfoam doet het tegenovergestelde. OOfoam absorbeert 37% meer schokken bij elke stap dan traditionele dempingsvormen.
Het Reduceert stress op voeten, knieën en rug. Ondersteunt de voetboog en draagt bij aan een natuurlijke afwikkeling.
Biomechanisch ontworpen, OOFOS beweegt mee met zowel je voet als de grond. Het zachte, flexibele schuimmateriaal zorgt ervoor dat uw voet afwikkelt zoals de natuur het bedoeld heeft.

 

 

Nu loop ik zoiezo graag op slippers dus een OOfos slipper leek mij, zeker voor mij nogal eens stijve hielen, een goed idee.
Comfort – Vanaf het eerste moment ben ik fan! Het voelt alsof je op wolkjes loopt. Heerlijk zacht en je zakt een soort in het foam.
Er zit 3.5 cm foam onder de hiel en 2.5 cm foam onder de bal van je voet. Dus dat geeft je een heerlijk voetbed en sta je ook wat hoger en dus geeft dat verlichting bij hielspoor.
De slipper is overal zacht, ook bij je teenstuk, dus geen blaren of drukplekken bij je grote teen.
Onderhoud – Erg handig is dat je ermee kunt douchen en ze kunnen ook nog in de wasmachine door de vochtbestendige gesloten cel foam. Dus na een loopje gelijk aan, ermee douchen, afdrogen en weer aan.
Slijtage – Na drie maanden er heel veel (bijna dagelijks) op gelopen te hebben is de onderkant nog in zeer goede staat. Er is minimale slijtage. De bovenkant vertoont wel wat scheurtjes in het foam.
Diversiteit – Ze zijn er meerdere kleuren en soorten. Slipper, teenslipper, schoen en ja ook een crocks model, niet heel gek voor tijdens het werk denk ik.
Conclusie – De Slipper is enorm comfortabel en ik trek ze echt altijd aan na een loop en ook vaak thuis.  Deze zomer zijn ze echt maximaal gebruikt. Het is een weldaad voor je voeten.
Grappig genoeg hebben drie mensen in mijn omgeving de slippers al aangeschaft doordat ze de mijne aangehad hebben (waaronder mijn wederhelft).
Het zal je niet van je hielspoor afhelpen, daar geloof ik niet in. Maar het kan zeker je klachten verminderen.
Als je een herstelslipper of comfortabele slipper zoekt voor na het sporten of gewoon omdat je er heerlijk op loopt, dan is OOfos meer dan aan te raden.
Kosten 55  euro en ze zijn hier te koop.

Check mijn slippers op het podium van de PSR.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.