Op tijd Shin Splints voorkomen, een studie bij militairen

In the British Journal of Sports Medicine staat een Australische studie die uitgevoerd is op 384 militairen. Het onderzoek staat op pubmed.
Aan het begin van de studie werden er een paar simpele testen uitgevoerd. Na 16 maanden training werden deze testen weer uitgevoerd om te kijken wie er shin splints had ontwikkeld. Deze testen bleken goede voorspellers te zijn om te kijken wie er shin splints ging ontwikkelen, wie een grote kans op shin splint had en wie er geen last van had.
Als je op alle 2 de testen positief was bleek je 8 keer meer kans te hebben om shin splints te ontwikkelen. Overigens werd gezien dat vrouwen eerder shin splins ontwikkelen dan mannen.
Ben je op beide testen negatief dan bleek je geen shin splints te ontwikkelen.
Zeker voor degene die erg gevoelig zijn voor deze blessure een manier om op tijd de trainingsarbeid te minderen voordat je echt shin splint ontwikkeld en lang uit de running bent.
De 2 testen zijn de volgende;
Shin Palpatie Test; knijp ik het 2/3de gedeelte van de onderbeen inclusief de tibia (scheenbeen) en omliggende spieren. Als dat pijnlijk is ben je positief voor deze test.
Shin oedeem test ; druk het deel als hierboven beschreven in met je vinger en houdt dat 5 seconden vast. Als je je vinger weg haalt en er zit een ‘deuk’ dan heb je oedeem en ben je ook voor deze test positief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.