QuiviveGum – Houd je scherp!

Er zijn verschillende elementen die een meerdaagse adventure race zwaar maken, uiteraard het fysische maar ook het mentale, het oriënteren, de teamgeest en het gevecht tegen de slaap. Op de meeste de elementen kunnen je jou voorbereiden door er op te trainen. Maar trainen om het gevecht tegen de slaap te winnen is niet zo evident. In elk geval, weinig slapen is geen goede training, in tegendeel. In onze voorbereiding hebben we wel af en toe enkele lange trainingen of wedstrijden gedaan met weinig of nauwelijks slapen, maar als sporter, en zeker de laatste weken voor de wedstrijd, is het belangrijk om voldoende te slapen.

Op het vorig WK in Portugal hebben we over 7 dagen slechts 9 uur geslapen. Energie drankjes en power naps (korte slaapjes van 15 minuten) hielpen ons daarbij. Het nadeel van energie drankjes zijn enerzijds het volume en het gewicht, want we moeten alles zelf meesleuren, en anderzijds zit er zo veel suiker in die energie drankjes dat je een ongelooflijke boost krijgt maar helaas daarna ook al snel terug in een dipje valt.

Komende dagen en nachten zullen uiteraard weer gevuld worden met nu en dan wat power napjes maar de energie drankjes hebben we vervangen door QuiVive Gums (www.quivivegum.com) . Dit zijn caffeïne kauwgommen die door het Amerikaanse leger gebruikt worden en die je in no-time weer wakker “kauwen”. Het is klinisch bewezen dat deze gums je in 5 minuten weer alert maken. Het voordeel van deze gums, is naast het snelle effect, dat ze nauwelijks iets wegen, geen volume innemen en vermijden dat je suikerspiegel veel te snel omhoog gaat om daarna terug te zakken onder het normale suikerspiegel.

Vanaf eind 20111 zullen deze gums eveneens op de Europese markt verkrijgbaar zijn via een Belgische verdeler, Idiomed. Hun doelpubliek zijn vooral vermoeide automobilisten en reizigers die last hebben van een jetleg.

De teamsfeer zit goed, voorbije jaar hebben flink getraind, we hebben voldoende wedstrijden gedaan om het mentale en het oriënteren te trainen en we hebben de Quivive Gums mee, m.a.w. we zijn klaar om de strijd tegen de “elementen” aan te gaan.

2 thoughts on “QuiviveGum – Houd je scherp!

  1. Je kunt cafeïne ook gewoon in 200 mg tabletjes kopen (zelfs in poedervorm). En uiteraard zelf je energiedrankje maken met wat tragere koolhydraten. (al zal herbalife ook vast wel wat hebben)

    • De QuiVive Gum laat de cafeine via de mondslijmvliezen opnemen en dat is niet zo bij de tabletjes. Vandaar dat de gum beter en sneller werkt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.