Vibram legt 3.750.000 dollar neer voor degene die zijn geld terug willen

In 2012 schreef ik over de rechtzaak die vibram tegen zich kreeg omdat men zegt dat ze valse gezondheids belofte doen. Dat stuk lees je hier.
Ondertussen heeft vibram een schikking gemaakt en heeft het advocatenkantoor hun zin.
De schikking in deze rechtszaak bestaat uit twee delen.
De eerste is dat men een vergoeding kan indienen voor het paar vibrams dat men heeft gekocht. Met terugwerkende kracht vanaf maart 2009.Kso

Hier heeft vibram $ 3.750.000 beschikbaar voor gesteld.
Het geld wat overblijft zal naar de American Heart Association gaan en gebruikt worden voor onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van hardlopen .
Het tweede deel van de regeling houdt in dat men geen reclame meer mag maken dat het vibrams je sterker maakt met lopen. Verder moet men banners plaatsen over deze schikking, zowel op Facebook als op runnerworlds.
Vibram geeft overigens duidelijk aan dat ze het niet eens zijn met de aantijgingen maar door deze schikking gaat het ze geen extra geld kosten door rechtszaken.
“Vibram USA agreed to settle the class action lawsuit that alleged the company made false and unsubstantiated claims about health benefits of its Five Finger shoes. We made this decision to put this matter to rest and avoid further legal costs. Vibram USA expressly denied and continues to deny any wrongdoing alleged in the lawsuit, and neither admits nor concedes any actual or potential fault, wrongdoing or liability.”

Eigenlijk een bizarre ontwikkeling. Volgens mij zijn er veel merken die schoenen maken en daarover iets zeggen.
Hoe je zelf omgaat met die schoen is aan jouw. Het is algemeen bekend dat de meeste mensen die op vibrams gaan lopen veels te snel opbouwen en daarom blessures krijgen. Ik denk dat je niet perse blessures van de schoen krijgt maar van de manier waarop je er op traint.
Het bureau die vibram voor de rechter heeft gedraagt staat bekend om zaken zoals dit.
Hoe dan ook, vibram zal het vast kunnen betalen maar ik blijf het een belachelijk iets vinden. Er is ook zoiets als gezond verstand van de koper. Maar ja, iT is all About THE money……Hoka mag wel oppassen, voor ze het weten hebben ze een rechtzaak tegen zich omdat iemand beweert dat je er echt niet mee kunt vliegen.
Overigens zijn er nog heel veel mensen die wel zonder problemen en blessures op de vibrams lopen. Dr Nick is er een van en die schrijft dit stuk over deze rechtzaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.