Etappe 4 Uden BUMT 2010

Het lijkt zo snel voorbij te gaan. Alweer dag 4 van de BMUT. Maar zo simpel is het allemaal niet.
Je moet er nog wel iets voor doen namelijk een stukkie lopen ieder dag.
Ook vandaag gingen we na volgestopt zijn met pannenkoeken op stap. Een mooie route uitgezet door Tiny. De omgeving Uden was ons speelterrein.
Helaas moest Pieter afhaken na 15 km. Een dik scheenbeen gooide roet in het eten.
Een wijs besluit want een blessure is iets anders dan pijn van het vele lopen. Met pijn in ons hart gingen wij verder.
Op km 30 moest ook Ritchie de handdoek in de ring gooien. Een soortgelijk probleem. Ondanks dat deze kanjers op karakter verder wilde ging het niet meer. Het kan niet zo zijn dat je na deze tour een jaar niet meer kan lopen.
Om er 2 achter te laten doet pijn.
Maar goed, zo is het leven. We moeten verder! En dat deden we.
Met een hele grote groep lopers gingen we verder. Veel lopers voor hun ultra debuut.
Ook ik had strubbelingen. Twee weken geleden had ik blaren opgelopen op beide kleine tenen.
Dat is nu ontaard in een ontstoken teen en wederom blaren.
Daardoor loop je raar omdat het zeer doet en krijg je nog meer blaren.
Mijn Nike Lunar trainers zijn omgebouwd. Hier en daar een gat om de teen wat minder druk te geven. Leonie keek het aan, met tranen in haar ogen toen ik het stanleymes in de lunars stak. Minder pijn of kapotte lunars, de keuze is snel gemaakt.
Aangenaam was het lopen niet maar goed. Zoals ik deze week nogal eens geroepen heb ` pijn is een emotie en emoties kun je uitschakelen.`.
Onderweg nog even een blaar door gesneden wat toch even verlichting gaf.
Morgen zijn de schoenen ws Jeruzalem nikes want er gaat nog wel een stuk af.
Hilversum moet gehaald worden , nog maar 50 km te gaan.
Hopelijk zie ik jullie morgen in Hilversum!
Maurice heeft weer prachtige foto`s gemaakt! Die zie je  hier.
Foto; afscheid van Pieter op het 15 km punt.

17 thoughts on “Etappe 4 Uden BUMT 2010

 1. Ook de 4e etappe zit er weer op. Nog een te gaan. Ook die zal wel goedkomen. Het is jammer dat Pieter en Ritchie door blessures moesten afhaken. De foto’s zeggen al genoeg. Succes morgen tijdens de laatste etappe.

 2. Nog eentje en dan zit het er weer op. Wel balen om op die wijze 2 meelopers uit de groep zien wegvallen.
  Alvast nog veel succes morgen en maak er een spetterend feest van.

 3. Jullie zijn kanjers om zo door te zetten, ondanks de pijntjes.
  Balen dat Pieter op moest geven, maar het is wel een supermooie foto geworden, door de emotie en de kameraadschap die er vanaf straalt.
  Veel succes nog morgen en geniet van het feest!

 4. Vandaag met eigen ogen mogen zien wat voor megabikkels jullie zijn. Balen voor Pieter en Ritchie idd een emotioneel moment, maar meer als 3 etappes meelopen… pjooeeehh… dan mag je jezelf zeer zeker ook megabikkel noemen.

 5. Vind het echt super knap van jullie!! Helaas dat er vandaag 2 uit moesten stappen. Op naar morgen, de laatste etappe! En al blijven er alleen nog zooltjes met een paar veters van je schoenen over,…. Na de laatste 50km van morgen heb je ook wel een paar nieuwe verdient!!!

 6. Driewerf hoera voor de mannen!! Geweldig hoe lang en ver zij door zijn gegaan voordat blessures verder gaan onverantwoord maakten.
  Ook als is het moeilijk voor ze.
  Diep respect!!

 7. Een diep respect voor een ieder die deze 4 dagen al zijn doorgekomen en hoe, maakt mij niets uit. Stuk voor stuk zijn jullie kanjers.
  M@urice, mooi fotoverslag.
  Soms zegt een fotoverslag meer dan een geschreven stuk.
  Succes morgen en zie jullie graag aan de eindstreep.

 8. Jammer voor Pieter en Richie maar wat zijn ze ver gekomen en jullie ook, dag vier alweer nog één keer 50km en wat hebben jullie allemaal super gelopen. Schitterenden foto’s vandaag ook weer.

  Heel veel succes en plezier morgen en ga jullie zien in Hilversum.

 9. hoi heb de foto’s even bekeken maar misschien voor morgen een optie om op die mooie oranje crocs te gaan lopen!!!!!!!!!!!!!!!Weet dan niet of ik je nog wil zien!!! kan echt niet wij hebben wel mooie fitflops goed voor de benen en de tenen!!!! Succes de laatste dag wederom een top prestatie op die crocs na, een echte afknapper. gr Rianne

 10. Ook uitvallen doet niks af aan de geweldige prestatie van jullie allemaal. Laatste dag lopen als een laatste dag op de vierdaagse de finish in zicht en uitlopen.

  Het was fantastisch om erbij te kunnen zijn gisteren, ook petje af voor de goede voorbereiding en de geweldige inzet van jullie en alle begeleiders. O ja en Ingrid mag de koeken die ik in haar bakje heb laten liggen uitdelen.

 11. wat zijn jullie toch doorzetters zeg! En jij loopt daar even met blaren, stukgesneden schoenen en pijn gewoon door! Respect!!
  Nog veel succes op jullie laatste dag en veel plezier met het feestje!!!

 12. Machtig mens, wat ben jij toch een onverwoestbaar exemplaar! Niet te geloven. Heel jammer van Pieter maar desalniettemin bewonder ik zijn prestatie ook enorm. Ik was al zo blij geweest 15 lullige kilometertjes met jullie mee te lopen maar zelfs dat kon ik niet. Een diepe buiging en alle respect wat jullie presteren, en niet minder waarom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.