Meters voor mama`s, estafette met 3FM

Ook dit jaar zal er weer een 3 fm glazen huis zijn en is er weer een mooi doel aan gekoppeld.
3FM en het Rode Kruis zetten zich elk jaar samen in om een stille ramp onder de aandacht te brengen. 3FM Serious Request 2011 vraagt aandacht voor moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties. Vanuit het Glazen Huis focust 3FM zich op deze drijvende maar zeer kwetsbare kracht van het gezin.

Meters voor mamma

Dit jaar kun je ook hardlopend meehelpen.
Doe mee met de Meters voor mama’s estafette. Deze vindt plaats van 18 tot en met 24 december, de actieweek van 3FM Serious Request.
De estafette start in Leiden en gaat via Haarlem, Zwolle, Enschede, Apeldoorn en Rotterdam weer terug naar het Glazen Huis in Leiden. Er wordt 24 uur per dag gelopen. Ze zoeken lopers die willen lopen en zich willen laten sponseren.
Hier vindt je info en kun je je inschrijven.
Ondertussen is er het een ander gewijzigd en kun je in de steden lopen. Alle info hier.

In tenminste vijfentwintig landen ter wereld worden moeders ongevraagd getroffen door oorlog en conflicten. Vaak raken ze alles kwijt. Ze moeten vluchten en zijn kwetsbaar voor seksueel geweld. Weg van huis hebben ze geen eten, geen schoon drinkwater en geen gezondheidszorg meer. Door geweld is hun man vaak omgekomen of vermist, het huis verwoest en de oogst mislukt. Ze staan alleen in de zorg voor hun gezin.
Het Rode Kruis helpt deze moeders met essentiele, primaire zaken als onderdak, medische hulp en noodhulpgoederen zoals voedsel, drinkwater, zeep en keukengerei. Maar ook met het verdienen van een eigen inkomen en het terugvinden van in de chaos vermiste familieleden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.