De smaakpolitie – Lucho Dillitos – Coffee Guava

Van de zomer tijdens de EMI kreeg ik een blokje Lucho Dillitos om uit te proberen.
Gelijk dacht ik, hm lekker! En vooral het eet heel makkelijk weg. Het is een hard blokje wat in je mond snel zacht wordt.
Toen het tijd werd om inkopen te doen voor eten tijdens de races in augustus/ september zag ik die blokjes bij Scarabee. Dus dan maar gelijk een pak van 10 bestellen. Er zijn drie smaken ;
De classic, framboos en coffee. En vooral die laatste vind ik erg lekker!
Niet geheel onbelangrijk is dat die dingen nog erg gezond zijn ook. Guave is een fruit uit ws uit Midden Amerika. En van die vrucht hebben ze deze lekkernij gemaakt, guave pasta.
Er zijn slechts 2 ingrediënten in Lucho Dillitos klassieke bocadillo , beide zijn 100% natuurlijk, Guave (85%) en suiker (15%). Geen toevoegingen, geen conservering middelen of aroma’s. En een blokje bevat 300 kcal per 100 gram. Dus 120 kcal per blokje.
Mooi is dat men het blokje heeft ingepakt in een gedroogde bananen blad. Dat zou je dus gewoon weg kunnen gooien als je aan het rennen bent. Ik moet zeggen dat ik dat wel raar vind, een soort onnatuurlijk. Dus eindigt het altijd weer in mijn rugzak. Maar je kan het gewoon weg gooien want het is biologisch afbreekbaar.
De losse blokjes en een 10pack zitten wel verpakt in plastic en een stukje papier. Dus je moet het eruit halen als je gaat lopen. Dan houdt je het gedrooge blad over en kun je het weggooien. 
Wat verder opviel is dat wanneer de blokjes langer in je tas zitten en wat vochtig waren geworden ze een soort gaan versuikeren, De smaak blijft gelijk maar het lijkt dan op suiker wat nat is geweest. Ze smelten niet overigens.
Als je even verder klikt lees je wat er precies in zit qua vitamines.
Ze zijn hier te koop en kosten 1.60 per stuk.

In de vroege jaren 80 verschenen Colombiaanse wielrenners voor het eerst op het wereldtoneel met teams die deelnamen aan de Tour de France en andere grote Europese races. Ze reden met een “bocadillo” in hun zakken en dat werd een symbool van de vasthoudendheid en de koppigheid die Colombiaanse fietsers voortbewogen om de allerbeste wielrenners te worden. Er was één wielrenner die opviel – Luis “Lucho” Herrera. In 1985 werd hij de eerste renner uit een niet-Europees land die de beroemde bolletjestrui in de Tour de France won, een overwinning die hij twee jaar later herhaalde. Ook in 1987, toen hij de Ronde van Spanje won, was hij de eerste Zuid-Amerikaan die een grand tour won. Tegen de tijd dat hij met pensioen ging, behoorde hij ook, samen met de Spanjaard Federico Bahamontes, tot het groepje van slechts twee renners die de “King of the Mountains”-trui won in alle 3 grand tours.Toen we ons merk van bocadillo oprichtten, was het voor ons een vanzelfsprekende keuze om deze geschiedenis te vieren door het merk Lucho Dillitos (kleine Lucho’s) te noemen ter ere van Lucho Herrera en zijn baanbrekende prestaties.Colombiaanse wielrenners staan weer op de voorgrond in de wielerwereld en ze winnen grote rondes en andere grote wedstrijden in de wereld en ze worden nog steeds aangedreven door bocadillo! 

WHAT MAKES GUAVA A SUPERFRUIT?

-Every Lucho Dillitos is bursting with natural guava goodness.
-Excellent source of antioxidant vitamin-C. 100 g fresh fruit provides 228 mg of this vitamin, more than three times the required daily-recommended intake (and 4 times more than an orange)
-Rich in Vitamin-A, and flavonoids like beta-carotene, lycopene, lutein and cryptoxanthin. The compounds are known to have antioxidant properties
-A very rich source of soluble dietary fiber (5.4 g per 100 g of fruit, about 14% of DRA)
-A very rich source of potassium. It contains more potassium than other fruits like banana, weight per weight. Potassium is an important component of cell and body fluids that helps controlling heart rate and blood pressure.
-A moderate source of B-complex vitamins such as pantothenic acid, niacin, vitamin-B6 (pyridoxine), vitamin E and K, as well as minerals like magnesium, copper, and manganese

SPECIFICATIONS

Nutrition
Serving size: 40g (1pc)

TYPICAL VALUES PER SERVING PER 100G
Energy 120kcal 300kcal
Protein 0g 0g
Fat 0g 0g
(of which saturated fat) 0g 0g
Carbohydrates 30g 75g
(of which sugars) 30g 75g
Fibre 0g 0g
Salt 21mg 53mg
Vitamins and minerals (per 100g)
Vitamin C 60mg 75% RI
Calcium 100mg 12.5% RI
Iron 2.6mg 18.5% RI

MEER SPECIFICATIES LUCHO DILLITOS GUAVA WITH COFFEE

Inhoud: 40 gram
Stuks: 1
Gebruiksmoment: voor en tijdens
Selecteer maat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.