Getest – De Pace Zonnebril van Bliz

IMG_3606Een zonnebril is niet weg te denken bij je hardloop outfit. Ze zijn er in alle soorten en maten en vooral in prijsklassen. Een beetje goede zonnebril kost aardig wat. Maar eerlijkheidshalve moet ik daarbij zeggen dat die ook lang mee gaan.
Bliz is een Zweeds merk die vooral zonnebrillen maakte voor skiërs. Maar ondertussen hebben ze hun markt verbreed naar fietsers en hardlopers.
Opvallend is gelijk de prijs. 79.95 is een acceptabele prijs voor een zonnebril die goed is.
Bovendien wordt de bril geleverd met een koker, extra glazen, brillendoek en een band om je bril op een andere manier op te zetten.
Bliz zegt dat ze de meest technische ontwikkelde bril maken, en dan specifiek voor smalle en medium gezichten. Dat is een mooi streven want de gemiddelde sporter heeft geen bolle kop.
Dus tijd om de bril te testen. Ik heb hem de afgelopen maanden op gehad met fietsen, hardlopen en bergwandelen.
Draagcomfort
Bliz-Pace
Die is zonder enige twijfel goed. Vanaf het eerste moment dat ik de bril opzette zat het goed. De bril sluit goed aan, beweegt bijna niet heen en weer als je rent.
De neusbrug is in te stellen waardoor je de bril beter kan laten passen. De vleugels kunnen naar binnen en naar buiten gedrukt worden.
Er zit een clip windschield bij die je er aan de binnenkant van de bril in klikt. Deze voorkomt last van wind mn bij fietsen of een harde wind tijdens het lopen.
Maar het zorgt er ook voor dat de bril niet beslaat. IMG_3609
Dat is een van de opvallende punten van deze bril, je kunt je een ongans zweten, de bril beslaat niet. Vooral bij een klim beslaan de meeste brillen, dat doet de pace niet.
Uv Filter
De lenzen filteren 100 % UVA en UVB straling. Je knijpt niet met je ogen ondanks fel zonlicht. De bril sluit goed af en ook dat scheelt.
Er zit een paar extra oranje lenzen bij de bril. Deze zet je er makkelijk in en haal je er makkelijk uit. Die zijn vooral handig met fietsen op niet zonnige dagen.
Extra
Nekband IMG_3611
De bril heeft pootjes die je eruit kunt klikken. Je kunt een nekband gebruiken om de bril om je hoofd te laten zitten ipv middels de poten. Je klikt de nekband erin en dan zit deze stevig vast.  Dat is handig en het is even wennen maar het zit echt wel lekker. Bij het mountainbiken zit dit super, geen pootjes onder je helm. Bovendien blijft je bril zitten als je valt. Die optie zal ik zeker ook met skiën gebruiken.
Sweatbar
Er zit een sweatbar bij, die je in de bril klikt. Een soort zacht foam. Deze voorkomt dat het zweet in je bril/ogen loopt. Je klikt het er makkelijk in en haalt het er ook zo weer uit.
Verder heeft de bril een koker waar de extra lenzen apart achter een hoesje geplaatst kunnen worden.
Een leuk gegeven is dat de bril 100% recyclebaar is.

Conclusie
Echt een hele fijne en hippe bril. Je moet uiteraard wel houden van spiegelglazen.
Ideaal voor verschillende sporten, mede door de verwisselbare pootjes.
Het enige puntje wat ik bij intens gebruik heb gemerkt is dat de pootjes wat losser gingen zitten. Maar dit was makkelijk op te lossen, het schroefje kan aangedraaid worden en de pootjes zitten weer vast.
Het frame is in verschillende kleuren verkrijgbaar.(zwart/oranje, blauw/wit. zwart)
De bril presteert erg goed met veel extra’s voor een prijs van 79.95 euro. Daar kunnen veel dure merken een puntje aan zuigen.
De bril is te koop bij de Athleteshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.