Getest ; De trailrunning Salomon Fusion zonnebril

Een bril in speciaal voor trailrunning en cross country skiën. Wat moet je je daar nu bij voorstellen? Dat was ook een van de eerste gedachten die ik had.
Maar er is wel over nagedacht. Want het zijn beide sporten waar je veel afwisseling hebt met bos en open delen, dus zon en schaduw.
En dat is precies waar deze zonnebril het verschil maakt. Daar waar ik normaal mijn zonnebril af zet omdat ik niet zo goed het pad kan zien doordat het te donker is kun je nu je bril ophouden. Het zorgt er gelijk voor dat het een prettige bril is met fietsen. Ook als de zon niet schijnt.
Zo kun je dus op een afwisselend parcours je bril ophouden ipv steeds op je hoofd en weer op je neus.
De bril is erg licht. Het is even wennen als je hem opzet, het design is zo gemaakt dat hij blijft hangen aan de zijkant van je hoofd, dus boven je oren ipv op je oren.
Dat is vooral ook handig als je loopt met een koptelefoon op. De bril hangt niet aan de oortjes van je koptelefoon.
De neus vleugels zijn te vormen naar je neus. Dat samen zorgt ervoor dat je het idee hebt dat je niets op je neus hebt. Bovendien zit de bril stevig en beweegt het niet als je hardloopt. Ook bij veel zweten glijdt het niet van je neus.
De lenzen zijn grijs en vallen onder categorie 3 (sterke zon). Misschien moet ik zeggen lens, want het is een geheel en geen 2 losse lenzen.
Aanvankelijk had ik het idee dat ik meer kneep met mijn ogen als de zon scherp was, maar merk nu ik er aan gewend ben het weg is.
De bril is iets buigbaar en dat maakt hem sterk, hij kan tegen een stootje.
Bij de bril zit een klein rond doosje waar een doekje in zit om je lens mee schoon te maken.
Vreemd genoeg zit de bril in een kartonnen doos en niet in een koker. Dat vind ik zonde, zeker als je een lange race loopt waar je je bril in de nacht in je rugzak wilt stoppen is een koker prettig. zo blijft je bril heel.
De bril is hip, stoer en verkrijgbaar in 8 kleuren.
Ik ben erg gehecht aan mijn Nike zonnebril maar de Salomon is een serieuze concurrentie geworden door de test. Erg lichte en goed zittende zonnebril, bovendien vind ik hem erg mooi. Grappig is dat iedereen die hem opzet gelijk roept, jeetje was is die licht!
De bril is te koop bij de Salomon Eyewear shop europe.
Prijs is 139,95 euro.

1 thought on “Getest ; De trailrunning Salomon Fusion zonnebril

  1. Martine,

    Juist spijtig dat je de bril op je hoofd moet zetten om je neus te snuiten ? (zie foto).
    Grapje, amuseer u in chamonix en blijf weg uit de “Bosson gletsjer” wegens veel te gevaarlijk zo laat in het seizoen.

    Groeten Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.