Een nieuwkomer op de Nl schoenenmarkt – Topo Athletic

Deze zomer is er in NL weer een nieuw schoenenmerk op de markt gebracht. Topo Athletic.
Een interessante schoen want het is geen echte minimale schoen maar wel een schoen die licht is en 2 of 3 mm hieldrop heeft. Dus beetje minimaal en wat demping. En er is meer ruimte bij de tenen dan normaal.
Zowel in een weg als trailschoen verkrijgbaar. In Amerika zijn er overigens al in 8 modellen verkrijgbaar.
Komende periode zal ik ze beide aan een test onderwerpen. Ik ben benieuwd, het klinkt als een schoen die wel eens erg prettig zou kunnen zijn.

imageTopo Athletic is in 2012 opgericht door Tony Post. Tony is een gevestigde naam in de die in zijn tijd als CEO bij Vibram USA de bekende FiveFingers teenschoenen introduceerde.
Nu de echte rage van minimalistische schoenen voorbij lijkt, komt Topo Athletic met schoenen die de voordelen van dit soort schoeisel combineren met voldoende demping. Topo Athletic’s hebben een pasvorm die goed aansluit rond de hiel en midden van de voet en veel ruimte voor de tenen biedt zodat de voet op een natuurlijke manier balans kan vinden. De zool is neutraal, zonder veel hoogte verschil en zo ontworpen dat hij op een natuurlijke manier met de voet meebeweegt. Uitgangspunt van Topo Athletic is de kracht en balans van de hardloper zelf en een schoen die daarbij niet in de weg zit, maar daar juist deel van wordt.
Op dit moment zijn er in Nederland twee Topo Athletic modellen verkrijgbaar, een wegschoen en een trailschoen:

De Fli-Lyte is met 230gram een lichtgewicht wegschoen. De Fli-Lyte heeft 3mm imagedrop, dit geeft de loper de vrijheid om zijn of haar voet op een natuurlijke manier te bewegen. Het lichte gewicht, de unieke pasvorm en het soepele karakter van de schoen maakt hem breed inzetbaar, van intervaltraining tot marathon.
De Runventure is een lichtgewicht, 2mm drop Trailschoen die door zijn lage opbouw de hardloper goede feedback van de ondergrond geeft. 3D printtechnologie is gebruikt om gewicht en naden te minimaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.