Eten tijdens een Adventure race

Een adventure race is naast het sporten zelf altijd een hele organisatie. Gelukkig wordt je steeds makkelijker en krijg je een systeem in bepaalde dingen.
Zo is eten een van de dingen die je zelf moet regelen.
Je hebt een kist die je een paar keer ziet maar je weet nooit precies wanneer. Bovendien kan het wel eens heel lang duren als je een serieuze fout maakt met oriënteren zoals bij ons in Tasmanië gebeurde.
Daarom moet je zakjes maken voor onderweg. Afhankelijk van hoe lang de race is maak  ik uren zakken. Zo heb ik voor Slovenië 8 uurs zakken gemaakt.
Uitgaande dat we na 8 uur steeds onze kist tegen komen en ik kan herladen. Daarnaast heb ik altijd een mini nood rantsoen in mijn rugzak voor het geval dat het mis gaat.
Wat in die zakjes zit is wisselend. Het moet vooral van alles wat zijn. Zoet, zout en hartig.
En het meest belangrijk, je moet weten dat je het lekker vindt en dus eet.
Ik maak meestal zakjes op gevoel. Ik heb nu voor de gein de calorieën geteld nadat ze klaar waren. 1700 per zakje, das toch best veel.
Maar men zegt dat je ongeveer 11.000 calorieën per dag verbrand tijdens een race. Dus dan zou ik eigenlijk toch wel 6 van die zakken in 24 uur moeten eten.
De ervaring leert dat dat niet lukt, ik heb vaak de zak nog niet op als ik weer kan bevoorraden. In het begin werd ik licht neurotisch van het eetgebeuren omdat ik bang was dat ik te weinig had. Nu ben ik er een stuk ontspannender onder. Ondertussen weet ik wat ik ongeveer eet en zorg ik dat ik altijd wat te veel heb voor het geval dat we na pas 12 ur bij de kist zijn.
Het diner voor Slovenië zal zijn gedurdende 50 uur;

2 x snelle jelle (choco en noten)
zak met mix van gedroogd fruit, paranoten en walnoten
2 Babybelt kaasjes
Mueslireep
1 pakje sultana hartig
2 mini worstjes
4 mini snicker/bounty/mars of milky way
2 kaaskoekjes
1 zakje Powerbar gelsnoepjes (9stuks)
Sesam reep
Cantucinni koekjes (van die Italiaanse met amandel noten)
portie Prolong 24 sportdrank
Los in rugzak; dextro, cappachino Gu gelletjes,
In mijn kist ; cola, rijstepap, knakworsten, fruit met muesli, broodjes met tonijn, chips.
Sportdrank; Prolong

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.