Gelezen – Het hardlopers kookboek/ Miriam van Reijen en Barbara Kerkhof

Een hardloop/sport kookboek is leuk maar vaak is het niet heel anders dan een gewoon kookboek. Alleen zijn de recepten vaak wat beter gekozen qua koolhydraten.hlk3
Dit hardlopers kookboek is heel anders, vooral boeiend en leerzaam. Het kan haast ook niet anders als je 2 hardloopsters bij elkaar zet die een kookboek gaan samenstellen.
De combinatie van veel kennis en mooie foto’s maakt dit een naslagwerk wat ik in ieder geval lang ga gebruiken.
Het boek is onderverdeeld in 3 delen. Trainen, Presteren en Herstellen.
Uiteraard heeft ieder hoofdstuk veel verschillende recepten die met dat onderdeel te maken heeft, maar het boek staat verder vol tips over deze drie onderwerpen.
Zo begint het hoofdstuk trainen bv met een aantal hele lekkere smoothies. Voor de vroege vogels die snel wat willen eten voor een run maar het niet zwaar op de maag mag liggen.
Ik heb ze allemaal uitgeprobeerd. Lekker en snel!
hlkEr staan tabellen in over wat er in welk voedsel zit. Handig en overzichtelijk.
Er staat info in over langzame en snelle koolhydraten, over vocht, over vis , vlees of vegetarisch eten.
In het hoofdstuk presteren staat behalve recepten, info over stapelen, bietensap, kruiden en specerijen, supplementen, eiwitten en er worden door het boek heen verschillende onderzoeken aangehaald,
Het laatste hoofdstuk gaat over herstellen. recepten die daarbij horen maar ook info over rust, slapen en blessures.
Ieder recept in het boek heeft een extra noot. Daarin staat hoeveel kcal, vet, eiwit en vezels het bevat. Maar ook hoeveel km’s je moet lopen om de energie te verbranden. Verder heeft ieder recept extra symbolen zoals bv vegetarisch, glutenvrij.
Het hele boek staat ook vol met mooie foto’s wat erg uitnodigt tot koken.
Voeding is een belangrijke factor voor een sporter. Ik denk dat veel sporters dat nog steeds onderschatten. Dit boek geeft je heel veel tips en boeiende info.
Daarnaast wordt je creatief geprikkeld om de keuken in te duiken. De recepten zijn van heel simpel tot zelf je brood bakken. Dus voor iedereen die goed of minder goed kookt. hlk2
Het is ook zeker voor iedere loper te gebruiken. Of je nu een ultraloper bent of een beginnende hardloper. Iedereen kan er van alles uithalen en gebruiken op ieder niveau.
Kortom een must have voor de sporter die iets meer wil weten over voeding of voor de keukenliefhebbers. Maar ook voor mensen die al met voeding bezig zijn en waarbij dit boek je toch meer kunt vertellen dan je denkt te weten.
Overigens kun je het voor vele sporten gebruiken. Het is gericht op lopers maar ook fietsers kunnen er hun voordeel mee doen.
Te koop bij oa bol.com voor 22.50 euro.

Dit bericht is geplaatst in Hardloop boeken, Hardloop Gear en Gadgets, Sport Boeken en Films, Voeding met de tags , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Gelezen – Het hardlopers kookboek/ Miriam van Reijen en Barbara Kerkhof

 1. brenda andriese schreef:

  Dank voor de tip. Net besteld 🙂

 2. Wisken schreef:

  Dit verslagje komt als uit de hemel gevallen.
  Heb serieus gesukkeld op mijn laatste 2 marathons deels door ziekte deels door het onvoldoende kunnen eten tijdens de loop.
  Dit boekje is besteld en op komst naar België.
  Bedankt voor de tip!

 3. Willeke schreef:

  het is een heerlijk boek om in te lezen, uit te koken en te eten. Met een halve marathon in het verschiet heeft mijn lieve vriend vanalles staan koken en bakken. Voller met koolhydraten kon mijn lijf niet worden gestopt. Het bietensap heeft een week mijn leven geregeerd. Het zijn heerlijke recepten en leuke weetjes. Wij wonen niet samen en hebben zelfs ieder een boek in huis. Een aanrader dus!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.