getest – de armsleeves /Armforce van Compressport

image Afgelopen periode heb ik gelopen met de armsleeves van Compressport, armforce worden ze genoemd. Nu loop ik al jaren met sleeves omdat het superhandig is als een jasje te warm is, een shirt met korte mouwen te koud. Je kan dan natuurlijk een shirt met lange mouwen aandoen maar die moet je dan aanhouden. Loop je met sleeves dan trek je die naar beneden als je het warm heb en je loopt in korte mouwen. Ideaal!
Ik neem ze ook vaak mee met ultras in de bergen, net een extra laagje. image
Zoals alles van compressport geven deze mouwen ook compressie in de armen.
Dat kan vooral handig zijn als je in de bergen met stokken loopt. Net iets minder snel vermoeide armen.
Wat ik vooral erg prettig vind van deze sleeves is het materiaal, ze zitten daarom erg aangenaam.
Het is zacht en het heeft geen naden. Het wordt niet nat, of droogt snel op. Dus je armen blijven warm.
En wat ook  erg fijn is, is dat je zweet en je snotneus kunt afvegen. Door de zachte stof krijg je geen schrale neus. Niet onbelangrijk!  Ik heb drie paar sleeves in de kast liggen maar de armforce is toch steeds mijn eerste keus.
Ze zijn ondertussen al veel gewassen maar blijven er mooi uit zien.
Uiteraard zijn ze ook te gebruiken als herstel na bv een fikse workout in de sportschool. Dat heb ik persoonlijk niet geprobeerd, misschien nog eens doen na een uurtje bodypump.
De sleeves kosten 25 euro, maar hier natuurlijk net iets Goedkoper.
Ik heb ze in zwart maar ze zijn er ook in de lelijkste fluoriserende kleuren, het is maar waar je van houdt.
Hieronder lees je de specificaties.

De ARMFORCE-armsleeves zijn de meest veelzijdige mouwen voor zowel personen die af en toe sporten als voor de getrainde sporter die in het voorjaar, najaar en in de winter trainen.

AEROKNITTING
Het binnenste gedeelte van uw armsleeve heeft een speciale, luchtig geweven structuur die het vrij circuleren van lucht mogelijk maakt en daarmee zorgt voor maximale ventilatie en directe vochtopname.

SHOCK ABSORBER
De 360° naadloze compressie rond de arm vangt het “schokgolf”-effect op spieren, bloedvaten en gewrichten op. Minder trilling betekent dat uw spieren minder snel vermoeid raken. Hierdoor bent u veel beter in staat gedurende langere tijd een inspanning te leveren!

DUAL ACTIVE COMPRESSION
De stapsgewijze compressie functioneert op beide spierzones in uw arm. Een verbeterde veneuze terugstroom en absorptie van schokken wordt over de gehele armlengte gegarandeerd.

PERFORMANCE
Tijdens training zorgt de stimulatie van de bloedstroom voor extra zuurstoftoevoer naar de spieren. Uw armen voelen lichter en minder gespannen.

ULTRALIGHT+ULTRARESISTANT
Uw COMPRESSPORT® ArmForce-armsleeves houden geen water vast en blijven ultralicht onder alle omstandigheden. Bij normaal gebruik zijn uw armsleeves scheurbestendig.

RECOVERY
Voorkom stijve spieren, vermijd melkzuur en verbeter uw herstel door na het douchen de ProRacing-armsleeves te dragen (thuis, op kantoor, in het vliegtuig, …)

THERMO REGULATION
De speciale structuur beschermt u tegen kou en een snijdende wind terwijl u blijft profiteren van maximale respiratie van uw huid. De activering van de microcirculatie draagt bij aan en ondersteunt de temperatuurregulerende functie van de huid en maakt het daarmee voor u mogelijk energie te besparen.

RPHOFIT
Het materiaal van de 100% naadloze COMPRESSPORT® ArmForce-armsleeves heeft een speciale structuur om perfect aan te sluiten op alle vormen van uw arm en zorgt daarmee voor maximale efficiëntie en comfort (schuurt niet).

3D.SWEATDOTS
Een echte vochtabsorbeerder die het zweet direct doet opdrogen en het u mogelijk maakt uw transpiratie met de achterkant van uw hand van uw gezicht te vegen. De Dots nemen geen vocht op en de lucht die ertussendoor stroomt maakt supersnel drogen mogelijk!

ANTIBACTERIAL
De 100% hygiënische SANITIZED®-behandeling helpt de groei van bacteriën voorkomen en gaat lichaamsgeuren op natuurlijke wijze tegen. Hierdoor bent u de hele dag verzekerd van een fris gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.