Getest – de spibelt ( small person items belt)

Iedere loper kent het wel. Je gaat even een uurtje lopen en neemt altijd een paar dingen mee. De telefoon, sleutels en iPod om maar eens wat te noemen. Ieder loopbroekje heeft meestal wel een zakje maar daar past niet alles in. En als je pech hebt , zit er geen zakje in je broek. De spibelt is al een tijdje op de markt, SPI staat voor small personal item belt. Een elastieken band met een klein zakje. image
Dus tijd om het tasje te testen. Degene die ik heb is waterafstotend maar je kunt er een zakje in doen om het droog te houden.
De spibelt weegt weinig (45 gram) en is opvallend klein.
Het tasje zelf ziet er klein uit maar je staat nog versteld hoeveel erin past.
imageIk had 2 gelletjes, mijn iPhone, sleutels en mijn iPod erin ( zoals op de foto). Je kunt er zelfs een dun windjack inproppen. ( het patagonia Jack paste er in met wat geprop)
De band zelf is een elastieken band en verstelbaar. Dus voor iedere maat in te stellen.
Als je hem om hebt voel je de band zo goed als niet. Ik heb hem steeds onder de rand van mijn loopbroekje gedragen en je voelt hem echt haast niet. Geen geschud en geen verplaatsing. Je schirt valt erover en je ziet de band niet eens.
Een ontzettend handig minitasje die niet beweegt en je net wat dingetjes in kunt doen. Ook tijdens een wedstrijd vol te proppen met bv gelletjes. image
Wat ook erg handig is, is dat je 2 race toggles kunt kopen en zo van de belt een wedstrijd nummer band kunt maken.
imageWat ik zelf erg leuk vind is dat de band in heel veel kleuren en prints verkrijgbaar is en ze bv voor kinderen een spibelt hebben ontworpen waar ze hun insuline pompje in kunnen doen. Mooi idee!
Kortom, echt een heel handig ding. Heb je last van dingetjes in je zak proppen of een telefoon die je in je hand houdt dan is dit je oplossing.
Nog meer de moeite waard als je een nieuwe racenummer elastiek nodig hebt. Dan heb je 2 ineen. De goedkoopste versie kost 19.99 euro. De toggles kosten 2.99 euro.
De spibelt producten zijn hier te koop.
Ik loop sinds ik de spibelt heb bijna altijd met de belt om. Zo simpel dat je het zelf had kunnen verzinnen. Daarom is het ook door een loopster ontworpen die zich irriteerde aan de kleine zakjes in de loopbroeken.

1 thought on “Getest – de spibelt ( small person items belt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.