Getest – De Ultimate Direction Fastpack 45

Verleden jaar schreef ik een review over de Ultimate Direction 30 rugzak. Er is ook een grotere versie op de markt gebracht. De 45 liter versie.
Hetzelfde concept als de 35 liter met wat andere details.
Voor bepaalde omstandigheden is het handig dat je rugzak wat groter is dan de standaard hardlooprugzak of de 30 liter.
Oa voor leuke projectjes zoals een paar dagen op stap gaan in de bergen.Ik wil dan wel kunnen rennen maar ook genoeg bergruimte hebben. Of daar waar je een tentje mee wilt nemen en een dun slaapzakje.
Daar komt de Ultimatie Direction Fastpack 45 om de hoek kijken.
Maar ook een geweldige rugzak voor adventure racen die meerdere dagen zijn!

 

De zakken.
In vergelijking met de 30 liter is deze uiteraard groter. Namelijk 45 liter. Het is een toplader, dus alles gaat erin van de bovenkant. 
Het concept dat je het grote compartiment dicht maakt via een rolsysteem is hetzelfde. Ik vind dat een geniaal concept. Zeker als je dingen gaat doen waarbij het volume in je rugzak afneemt. Bv zakken eten bij je en iedere dag dus iets minder volume. Dan kun je de zak echt kleiner maken en dat is erg handig.
De 45 heeft ook twee grote zijzakken en een grote achterzak. Deze zijn gemaakt van rekbaar mesh en er kan nog enorm veel in. Makkelijk bereikbaar, handig.
De voorkant is gelijk aan de 30 liter. Een vest systeem met geniale zakken (6 stuks).
Twee grotere waar bidons of zachte flessen in passen. Een kun je met een rits afsluiten. Aan die kant zit eronder nog een kleine zakje, maar klein is relatief want al die zakken aan de voorkant zijn erg ruim.
Aan de andere kant zit een open zak voor bidon en eronder een zakje met rits.
Deze zakken zijn zo ruim dat je echt veel handige dingen zo bijdehand hebt. Je iphone past er met gemak in, ook niet onbelangrijk.
Ik had er met een 4 daagse trekking mijn telefoon, een bidon, gps, eten en nog wat kleine dingen in. Erg handig dat je niet steeds je rugzak af hoeft te doen als je via deze manier overal bij kunt.
Ook erg handig zijn de elastieken aan de voorkant, gemaakt om je stokken aan te maken.
Zo kun je ze dus lopend pakken en wegstoppen.
De buitenzak aan de achterkant heeft een extra ritszakje. Altijd handig iets wat je af kunt sluiten voor bv je autosleutel of geld.

Drinksysteem
Standaard wordt er niets bijgeleverd aan drinksystemen. Dus je moet het erbij kopen. Zoals gezegd kun je aan de voorkant je bidons kwijt.
In de rugzak kun je een waterzak doen. Er zit een gaatje aan de bovenkant waar je tube doorsteekt.
Ik heb niet gelopen met een waterzak maar wel met extra bidons in de zijkant vakken. Dat werkt prima. Samen met de bidons in je voorvakken heb je 2,5 liter bij je.
Draagcomfort
Het draagcomfort is erg goed.In tegenstelling heeft tot de 30 liter heeft de 45 liter een heupband. Uiteraard ga je meer meenemen dus wat meer balans en steun middels een heupriem is goed. De bovenkant is gelijk, een vestmodel met een klik systeem.
Door de zijstrips en de strips aan de voorkant aan te trekken kun je de zak strakker zetten.
Er zit een foam stuk in die extra comfort geeft. Deze kun je eruit halen als je wilt. Ik loop meestal zonder dit deel. De hele rugzak is zonder naden omdat het uit 1 stuk is gemaakt wat er voor zorgt dat je geen druk of schaafplekken krijgt.
Ik heb er veel mee gelopen en met aardig wat gewicht, geen schuurplek gehad.

Extra’s
De rugzak is er in twee maten; s/m en m/l
De rugzak is water resistant. Als het hard regent is het niet afdoende. Ik doe mijn spullen altijd in een waterzak, in iedere rugzak. Weer of geen weer.
De duurzaamheid van de stof is zover goed. Aardig wat gedaan in ruig terrein maar er zit geen gat of schade aan.
Onderaan de rugzak zitten twee lussen waar je iets kunt hangen bv een tentje of slaapzak.
Aan de achterkant boven de buitenzak zitten ook nog elastieken waar je je stokken, een ijsbijl of een helm als je bv gaat klimmen.
Conclusie
Ik was al enthousiast, over de 30 liter rugzak. De 45 liter bevestigt alleen maar wat een goede rugzakken UD maakt.
Een hele degelijke en praktische rugzak. Het zit perfect en de zakken zijn erg praktisch. Bovendien kun je de zak groter en kleiner maken door op te rollen en dat maakt hem voor meerdere doelen geschikt. Als je hem echt vol stopt met zware inhoud dan gaat hij trekken aan je schouders. Het is echt wel een fastpack. Daar waar de 30 liter te klein is komt de 45 om de hoek kijken. Onthoudt dus wel dat geen rugzak is om 3 weken mee op vakantie te gaan. Lichtgewicht trekken en er mee kunnen rennen, daar vind ik hem ideaal voor.
Mijn gebruik is vooral als ik zelf op pad ga voor een paar dagen of voor adventure racen.
Ik heb er nu een aantal meerdaagse loopjes mee gedaan. Van hut naar hut. Meer dan tevreden.
Oh ja, ook perfect om bordjes op te halen na een trail!
Oa Hier te koop
Euro 190


Adviesprijs 200 euro.

Hieronder zie je een filmpje waarin je de rugzak heel goed kunt zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.