Getest – Go motion Reactor Lightvest

De afgelopen weken heb ik het Reactor Lightvest van Go Motion getest.
P1040983Verlichting is essentieel als je hard loopt. De meeste hardlopers hebben een reflector vestje aan. Zodra er licht op je schijnt ben je van ver zichtbaar. Het grote nadeel is dat je zelf alleen niets ziet.
Dat is een van de redenen waarom ik met een hoofdlamp loop als ik niet in de stad loop.
Daarom lijkt het reactor Lightvest ideaal. P1040985Een mini rugzakje met een lamp aan de voorkant en een rood knipperlichtje aan de achterkant.
Bovendien is er aan de voor en achterkant reflectiemateriaal verwerkt. Dus je bent echt maximaal zichtbaar.
De lamp die aan de voorkant zit heeft een sterk licht waar je zelf dus ook de weg mee ziet. Het is een 100 lumen cree led. Er loopt een draad naar achter waar de accu van de lamp in een zakje zit.
De lamp heeft 3 niveaus lichtbundel intensiteit. Deze zijn makkelijk verstelbaar, ook met handschoen. Je kunt het licht verstellen mbt de stralingshoek. Dat kan handig zijn als je bv op de grond wilt kijken.
P1040990Aan de achterkant zitten 2 rode LED achterlichten. Deze hebben een knipperfunctie.
In de praktijk betekent het dat je een goed licht bij je hebt. Het is krachtig en het instellen van verschillende niveaus is handig. P1040993
De lamp aan de voorkant zit met een schuif vast. Je kunt hem dus lager of hoger zetten. Het is even wennen met de lamp op je borst. Maar daar heeft men ook wat op verzonnen. Er zit een soort zachte beschermlaag op zodat het je borst niet irriteert. En ik moet zeggen, het is even P1040992wennen maar op een gegeven moment voel je het niet meer.
Het vest is kort en zit dus tamelijk hoog. Als je gewend bent om met een rugzak te lopen is dat even een vreemd gevoel.
Dan het vest zelf. Het is netjes gemaakt en zit comfortabel.
Maar wat ik echt een gemiste kans vind is dat men zo weinig ruimte heeft gemaakt.
Zo zou dit de ideale rugzak zijn voor de hardloop forensen. In het donker naar je werk en in de avond weer terug, Ik loop dan ook nog regelmatig in het donker. Zo heb je altijd licht bij je. Maar er zitten 2 zakjes in, een zonder rits en een met rits. Maar in die laatste zit de acuu en P1040988daar blijft dus weinig ruimte over.
Verder zit er een elastiek waar je een jasje ofzo achter kan binden. Maar het weinige wat ik meeneem naar mijn werk past niet in die zakjes.
Maar voor de lopers die een uurtje gaan lopen, verlichting willen en een telefoon en sleutels mee willen nemen is dit wel een mooie combinatie.
Persoonlijk zou ik dan de keuze laten vallen op de Sternum Light Kit 100, dat is alleen de lamp die je aan je eigen rugzak kunt bevestigen.
Verder is er een Waist Light Kit 100 verkrijgbaar. Deze kun je bevestigen op je heupgordel.
Of er is een heupgordel waar het licht in zit verkrijgbaar, de Lite Belt 100.
Go Motion heeft een slim product op de markt gezet. Alleen had men wat mij betreft meer inhoud in het vest moeten maken, nu blijft hij beperkt voor de korte loopjes en dat is zonde.
Maar voor degene die vaak met een rugzak lopen en goed licht willen hebben is zeker de Sternum Light Kit 100 een hele goede optie. Tijdens de TDS liep ik nachts met een hoofdlamp en een lamp op mijn buik. Dit zou een mooie vervanger zijn.
Het vest kost € 89,00 inclusief BTW
De Fusio beltLight € 69,00
De Lite Belt 100 € 69,00
De Sternum Light Kit 100 € 69,00
Alles is te bestellen bij Skiwear4all

1 thought on “Getest – Go motion Reactor Lightvest

  1. En nu nog voor elke automobilist een extra bril. En laat ze ook ineens stoppen met het prutsen aan hun GPS, Handsfree GSM of radio,…
    De wegen zullen veilig zijn voor de voetgangers (lopers) en fietsers.

    Grtz Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.