Getest – Raidlight Overmitts / regen-wind handschoenen

Ik had ze meegenomen naar de UTMF , de overmitts, maar heb ze daar niet gebruikt. Daar is al gelijk het eerste voordeel van deze handschoenen, ze wegen zo weinig dat je ze in je tas kunt doen of je ze nu gebruikt of niet. (20gram)
52591185-ea4c-48d5-a0d6-6c3e53628342Het zijn waterproof en ademende overhandschoenen. Dit was iets wat ik eigenlijk al heel lang zocht maar nog niet op de markt was.
Met lange dagen in de bergen draag ik uiteraard handschoenen. Maar als het nat is worden die nat en krijg je daardoor ijkoude handen. Hele dikke handschoenen neem ik niet mee omdat ik op zich niet heel snel koude handen heb als ik beweeg. Het is met name de regen en de wind wat je handen koud maakt. Daar heeft Raidlight een oplossing voor. 52591185-24e4-48bf-9fd8-6c3e53628342
De Overmitts. Een hele lichte want die je beschermt tegen regen en wind.
2 weken geleden heb ik ze goed kunnen testen in de sneeuw en regen.
Mijn handschoenen bleven droog ondanks dat ik regelmatig in de sneeuw greep. En ondanks veel regen in het wat lager gelegen gebied bleven de handschoenen eronder droog.
Het houdt ook kou tegen van de wind maar je moet ze absoluut niet alleen gebruiken als handschoen. Dat heb ik ook nog even uitgeprobeerd maar dan krijg je echt koude handen.
Ook heb ik ze thuis nog even onder de kraan gehouden om te kijken wat er dan gebeurt. IMG_0222Maar zelfs dan blijven je handschoenen droog. De overmitts worden nat aane buitenkant maar drogen heel snel, de handschoenen er onder blijven droog.
De  bewegingsvrijheid is prima. Ik heb uren met mijn stokken gelopen en dat leverde totaal geen problemen op met de wanten. Als je wilt sms en moet je even oefenen maar ook dat lukt. Ook kun je goed spullen pakken, zoals een kaart vasthouden.
De want kun je totaal afsluiten over je jas met een klittenband, dit is elastisch en dat is prettig. Je kunt zelf bepalen hoe strak of los. Dat is gelijk handig om ze niet kwijt te raken als je ze uit hebt. Je kunt ze aan elkaar vast klitten of aan je tas.
Overigens , deze overmitts zijn ook voor de fietsers erg handig. Als je nu ergens koude tengels krijgt van de regen is het wel op je fiets. mitts
De overmitts zijn gemaakt dmv mp+ technology, dat zie je hieronder in het filmpje. 70% Nylon en 30% Polyuréthane. De mitts zijn 100% elastisch.
Conclusie – Deze mitts zullen bij iedere lange trail mijn tas ingaan. Eigenlijk een must have voor alle lopers die lange berg ultra’s doen. De CCC, TDS, UTMB om maar eens wat te noemen. Wedstrijden waar regen en kou je de nek om kunnen doen. Ze wegen zo weinig dat het altijd in je tas past. Tegen regen en wind ideaal!
Advies prijs 40 Euro, bij Scarabee 35.90 euro.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.