Getest – Salomon Bonatti W(ater) P(roof) broek

image

Voor de UTMF was een regenbroek verplicht materiaal. Dus viel de keuze op de Salomon Bonattie WP regenbroek. Een lichtgewicht broek die waterproof is.
Uiteindelijk heb ik hem niet gebruikt want het regende niet. De maanden erna nam ik hem wel mee op trails maar trok ik hem eigenlijk nooit aan. Tot ik 2 weken in de bergen was in augustus.
Het regende en dus ging de broek al snel aan. Die 2 weken heb ik hem haast niet meer uit gedaan.image Want wat bleek, de broek zat zo lekker dat ik amper merkte dat ik hem aan had. Je kunt je prima bewegen in de broek, ik heb erin geklommen, gelopen en gerend. Het beschermt je tegen wind en kou en uiteraard de regen.
Ik kan hem makkelijk over mijn korte broek aantrekken en hoef mijn schoenen ook niet uit te doen als ik hem aan of uit trek omdat eimager ritsjes aan de zijkant zitten. Er zit ( gelukkig) een touwtje in! Ook niet meer zo vanzelfsprekend bij de damesbroeken.
De broek weegt 110 gram en je kunt de broek in het zakje stoppen die in de achterkant van de broek zit en heb je een minimaal lichtgewicht pakketje in je rugzak.
Na maanden werkeloos in de kast of in mijn rugzak te hebben gezeten is deze broek nu echt veel gebruikt. Wat een praktische broek voor alle weersomstandigheden.
De broek kost 89,95 euro en is er voor dames en heren. Uiteraard verkrijgbaar bij Scarabee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.