Getest – trailsokken van Ashmei

Iets schrijven over sokken is altijd lastig. Maar sokken zijn ontzettend belangrijk in je hele loopoutfit. Ik heb al vele sokken uitgeprobeerd maar in al die jaren blijf ik altijd hangen bij een bepaald merk (drymax). Omdat het gewoon de beste sokken zijn. Andere sokken draag ik ook maar dan tijdens kortere loopjes. Ik zal (bijna) altijd voor dezelfde sokken kiezen tijdens een lange ultra.
image
Afgelopen maanden heb ik met de trail en wegsokken van Ashmei gelopen. Ashmei is nog een relatief jong merk met erg mooie en vooral goede spullen.
Ashmei gebruikt in al hun produkten Merino wol. Dat heeft als groot voordeel dat het warm is als je koude voeten hebt en koel als het warm is.
Verder heeft men de merino samen met carbon gemixed. Die combinatie zorgt voor sokken met bijzondere kwaliteiten.
Wat gelijk opvalt als je de sok aantrekt is dat hij glad om je voet heen schuift. Hij slipt niet, zit echt als gegoten, zonder naden of rimpels.
imageDe stof is heerlijk zacht en de bovenkant sluit goed af. De hiel is een deel elastische en ook dat zorgt voor een perfecte aansluiting.
In de praktijk betekent dat de sokken zorgen voor een goed aansluitende sok die niet glijd.
Een van de grootste voordelen van deze sok ( door de carbon) is dat ze erg snel droog zijn als ze nat geworden zijn. Een vereiste bij sokken, zeker bij lange wedstrijden.
En dan nog een ander groot voordeel van merino wol sokken, het stinkt niet! Je kunt ze dagen aanhebben en ze stinken gewoon niet. De sokken zijn er in een korte versie of in een mid versie. De korte komen net boven de enkel en de mid zijn de klassieke sokken.
Kortom, Ashmei heeft hele goede sokken afgelevert met deze trailsokken. Ik heb er zelfs al langere wedstrijden ingelopen. De hele lange dingen blijf ik lopen met drymax sokken omdat die net wat dikker zijn en ik dat prettig vind.
Maar Ashmei heeft er wel voor gezorgd dat ik wedstrijden loop met hun sokken en dat is best bijzonder.
De wegsokken van Ashmei hebben ervoor gezorgd dat ik geen andere sokken meer draag als ik op de weg loop. imageErg fijn! Bovendien zijn die sokken ook in kort en mid verkrijgbaar en op de weg is kort erg prettig! Kort maar niet te kort. Ze vallen net boven de hiel en zakken niet naar beneden.
Die sokken zijn net wat dunner dan de trailsokken.
De sokken zijn zeker niet de goedkoopste. 20 euro per paar en dat is pittig. Maar dat is de keuze die je maakt voor kwaliteits sokken.
Overigens had ik 1 paar die heel snel slijtage plekken lieten zien. Dat terwijl Ashmei zegt dat ze slijtvast zijn. Na een foto naar Ashmei gestuurd te hebben kreeg ik netjes nieuwe sokken opgestuurd.
De andere sokken tonen die slijtage plekken niet.
Wat wel opvalt is dat de sokken wat pluizen na het wassen.
De sokken zijn hier te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.