Getest – Urbanears Medis + update na 10 maanden gebruik

UBE04090326.PNGZoals de trouwe lezers van Runtodream weten loop ik bijna altijd met muziek. Een andere passie die goed is te combineren met hardlopen en fietsen. Want juist dan heb ik de tijd om goed te luisteren. Er zijn de afgelopen jaren al vele kop of oortelefoons langs gekomen. Sommige zaten goed, andere helemaal niet. Maar nog steeds had ik niet de perfecte koptelefoon gevonden. images
Alle oortjes vallen uit mijn oor en alle modellen met haken achter mijn oor gaan na langere tijd zeer doen, helemaal als ik mijn bril op heb.
Urbanears zorgt dat daar verandering in komt. Ik denk dat het ontwerp is bedacht door een loper. Dat kan haast niet anders want er is overal aan gedacht. Alle minpuntjes die ik steeds tegen kom bij andere koptelefoons zijn allemaal weg.
Urbanears is compleet en ideaal voor de sporter. Ik heb er mee gelopen en gefietst.
Het geluid
Dat is meer dan goed. Het is opvallend dat je gelijk een warmer dieper geluid hoort. Van alle oortjes die ik heb gehad is deze zeker degene met het beste geluid.
Comfort
2013-02-12 17.47.48Dat is het meest opvallend. Het draagcomfort is enorm. De doppen zijn groter dan de meeste oortelefoons. Ze IMG_1834hebben een haakje aan de oortjes gemaakt en dat zorgt ervoor dat het in je oorschelp blijft hangen, het haakt erachter als het ware. De zogenaamde earclip. Wat een simpel en geniaal idee.
Er worden 4 maten haakjes meegeleverd, zodat er voor ieder oor een goede maat bij zit. (s, m , l en xl)
Als je ze in hebt voel je ze al snel helemaal niet meer.
Ze zitten gewoon perfect. Ze zijn tijdens het sporten geen enkele keer uitgevallen, niet met lopen en niet op de fiets. Als je ergens aan blijft hangen vallen ze ook niet heel snel uit. Het haakprincipe werkt goed.
Het snoer
Medis_Orange_CropHet snoer is ook zoiets wat echt slim is ontworpen. Het is van een soort touw waar de draad in zit. Dat zorgt ervoor dat het robuust en sterk is, je het makkelijk op kunt rollen en het gaat veel minder snel in de knoop. De draad is iets dikker dan normaal.
Ik heb al meerdere keren een breuk in de draad van een koptelefoon gehad. Die kon ik dan gelijk weggooien. Dat is hiermee waarschijnlijk geschiedenis.
Bonusfuncties
Een van de slimste toevoegingen is het extra bedieningsknopje. Die zit een stukje onder je oortjes en hangt net op je borst. Hiermee kun je verschillende dingen doen. IMG_1835
je ipod pauzeren en starten. Als je het 1 x indrukt pauzeert je ipod. Ik vind dit echt ideaal. Soms zet ik hem even uit als ik iets hoor of iemand onderweg wat vraagt. Dan moest ik de ipod uit mijn zak of rugzak vissen. Nu hoef ik alleen maar op het knopje te drukken waar ik zo bij kan.
het nummer op je ipod horen. Als je het iets langer indrukt zegt een stem welk nummer je hoort.
– 2 keer indrukken en je gaat naar het volgende nummer
als je hem aan je iphone, Samsung, HTC of Blackberry aansluit dan kun je via de microfoon praten. Dus ook te gebruiken als je handsfree wilt autorijden.
Conclusie
Ik vind het een topding. Wat mij betreft loop ik nooit meer met een andere sport oortelefoon. Hij zit perfect, het geluid is goed en de extra functies maken het nog gebruiksvriendelijker.
Algemene gegevens
De urbanears Medis heeft een snoerlengte van 1,2 meter.
Het heeft een 3,5 mm aansluiting en er zit nog een extra aansluiting bij voor degene die nog een oudere telefoon of mp3 hebben.
Voor de geluidsfreaks ; 15,4 mm handmade drivers, freq response 20hz-20khz, Impedance 32, Sensivity115db, max input power5mW
De Urbanears Medis kost 49,95 Euro en is verkrijgbaar bij Runnersworld.
Op deze site zie je ook de 10 verschillende kleuren waarin de Urbanears verkrijgbaar zijn.

Update 22-10-2013
Ondertussen zijn we 10 maanden verder en is ook hier een breuk in het stekkertje. Een oor geeft geen geluid meer. Dat heb ik na 10 maanden, een andere gebruiker had hetzelfde euvel na 3 maanden. Zij kreeg netjes een nieuwe van Runnersworld.
Er moet bij gezegd worden dat de oortjes heel intensief gebruikt zijn.
Ik vind het nog altijd een topding, beetje jammer dat hij toch is gesneuveld. Een nieuwe is onderweg.

Dit bericht is geplaatst in Diversen gadgets, Hardloop Gear en Gadgets, Hardloop muziek en podcasts met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

9 reacties op Getest – Urbanears Medis + update na 10 maanden gebruik

 1. brenda andriese schreef:

  Supercool! Ik heb onlangs uit frustratie onderweg mijn HTC-oortjes weggemieterd. Om de haverklap plopten ze uit mijn oor. Te irritant gewoon.

 2. Mark de Boer schreef:

  In het groen zijn ze ook mooi en doen ze het ook prima 🙂

  Zie: http://www.running.nu/urbanears-stevig-in-de-oren/

 3. Willem schreef:

  Hoe zit het met het omgevings-geluid ? Ik heb wel eens van die in-ears gehad, maar dan hoor ik mijn omgeving een stuk minder.

  • martine schreef:

   Willem, die hoor je niet als je het geluid harder zet. als je hem zachter zet uiteraard wel. Maar het is zeker waar dat je met in ears de omgeving minder hoort. Daarom is het pauze knopje wel -prettig. Kun je in druk verkeer even op pauze drukken.
   Persoonlijk stel ik nooit mijn oortelefoon in op omgevingsgeluiden qua geluid.

 4. Ruth schreef:

  bedankt voor de tip! Ik heb nu al enkele jaren eentje met beugeltjes die achter mijn oor gaan en dat gaat aardig. Maar idd, soms wat pijnlijk met de bril en zeker als ik dan ook nog een muts over mijn oren trek. Gewone oordopjes vallen gewoon uit. Deze lijken me idd zeer handig. Ga ze op m’n verlanglijstje zetten voor m’n verjaardag 🙂

 5. Peter van Rijn schreef:

  Toen ik je recensie las dacht ik meteen: die moet ik hebben. 🙂 Ik loop eigenlijk nooit met geluid, maar ik loop de laatste tijd wat vaker op de loopband, en dat is zo saai dat wat afleiding wel welkom is.
  Ik had echter altijd last van uit mijn oren vallende oortjes, nog zonder dat ik aan het hardlopen was.
  Het wachten was even tot ik in de buurt van een RW-winkel was, want ik geloof niet dat je ze elders kunt kopen. (Ja, in webshops misschien, maar ik wilde ze ook graag zien.)
  Afgelopen woensdag was ik in Haarlem, en daar liep ik zomaar, ongezocht, langs de RW-winkel ter plaatse. Dit was een <>! 🙂
  Ze zitten inderdaad goed vast, en het geluid bevalt prima.
  Dank voor de tip!

 6. Peter van Rijn schreef:

  H’m, WordPress heeft het woord “teken” opgegeten. 🙁

 7. Lieke schreef:

  Hoi Martine,
  Ik ben op je advies afgegaan en heb ze aangeschaft! Fijn geluid en ze blijven goed zitten zonder te irriteren. Dus heel erg bedankt voor je review 🙂

  Groet,

  Lieke

 8. Yarreth schreef:

  Helemaal mee eens!
  Ik sport niet of weinig. Maar heb in verband met camera werkzaamheden regelmatig een goede koptelefoon nodig.
  Als je een camera op je schouder hebt dan zit een klassieke koptelefoon eigenlijk altijd in de weg. Deze niet!
  Regelmatig moet ik door een mensenmassa mezelf navigeren, tegelijk moet ik het geluid blijven horen van mijn (draadloze) presentator zodat ik direct het bijbehorende shot kan maken.
  Al met al. Een heel andere toepassing maar wel even intensief lijkt me.
  Ben helaas mijn exemplaar na ongeveer een jaar gewoon dom kwijtgeraakt. Dus zojuist een nieuwe besteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.