Helinox poles – the best a trailer can get

imageAlweer meer dan drie jaar geleden schreef ik een stukje over de Helinox stokken. Vanaf het begin was ik enthousiast over deze stokken, ijzersterk en licht. image
Verleden jaar heeft er een koe op mijn stok gestaan, een alpenkoe wel teverstaan. Het resultaat is een knikje in het aluminium. Ik dacht die breekt nu erg snel, maar tot op de dag van vandaag nog steeds niet gebroken.
Sinds een paar weken heb ik nieuwe stokken van Helinox. Hadden ze eerst alleen twee vaste maten, nu is er een nieuwe optie bij. De TL adjustable. Verstelbaar tussen 115 en 130 cm. De andere twee opties is een vaste stand, of 115 cm of 120 cm. Mijn ervaring is dat ik niet veel doe met verstellen tijdens een wedstrijd maar dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk.
Er zijn dingen die zo goed zijn dat je nooit meer iets anders wilt. Dat is het geval met deze stokken. Ik heb zo ongelooflijk veel gedaan met die stokken. Ze hebben alles overleefd. Daar waar ik regelmatig trailers spreek waar een stok van breekt blijven deze stokken doen wat ze moeten doen. Een dikke drie jaar hebben ze ongelooflijke dingen gedaan en nog steeds onverwoestbaar ondanks een knikje van een koe.image
De nieuwe stokken zijn niet anders behalve dat ik ze nu kan afstellen middels het twistlock systeem. Met bv afdalen of klimmen. Ze wegen iets meer,  185 gram per stok en zijn opgevouwen 36 cm. Bediening is zo simpel dat je ze binnen een paar seconden open en dicht kunt doen. Groot voordeel is behalve dat ze ijzersterk zijn dat je ze zo klein kunt maken dat ze ook gewoon in je rugzak passen, ideaal.
imageDe stokken die 1 maat hebben wegen maar 150 gram per paar.
De handvaten zijn prettig, zacht schuim. Ook met lamge ultras belangrijk.
Het prijskaartje is best pittig maar dan heb je stokken voor de rest van je leven. Met misschien wel de garantie dat ze onverwoestbaar zijn.
De kosten zijn tussen de 119 en 140 euro. Afhankelijk welke van de drie stokken je kiest.
Info vindt je hier. Wat mij betreft de investering meer dan waard!

Stokken uit de Passport serie zorgen voor het laagste gewicht en de meest compacte afmetingen voor in de wildernis, op trails of voor gebruik in de stad. Passport stokken zijn geschikt voor gemiddelde tot zwaardere trektochten of dagtouren.
De TL130 is in lengte verstelbaar door middel van het twist lock systeem.

Tension Lock (vergrendeling door spanning)
Tientallen jaren productontwikkeling aan de beste tentstok systemen heeft ervoor gezorgd dat DAC een naam heeft gevestigd als gerenommeerde expert in technologie voor telescopische stokken. Voor het Helinox R&D team was het dan ook relatief eenvoudig om de voordelen van het Tension Lock systeem aan een trekking stok toe te voegen. Er is dan ook geen enkele moeite gespaard om het Helinox Tension Lock systeem tot het beste systeem te maken dat op de markt verkrijgbaar is.
Door stok uit te trekken vergrendelt deze. Deze radicale stap voorwaarts in de trekking stokken zorgt voor een geheel nieuw level van compactheid, gewicht en bedieningsgemak.
Uitmuntende kracht van dankzij de exclusieve DAC TH72M legering – ’s werelds beste – lichtste en sterkste
Lengte is verstelbaar tussen 115cm en 130 cm
Ultra lichtgewicht voor de beste performance
Eenvoudige enkele drukknop bediening
Grip van hoogwaardige schuim met vochtafvoerende pols banden
Tungsten carbon tips
Rubber tip covers worden meegeleverd
Optioneel zijn grotere baskets leverbaar voor gebruik in sneeuw
Extreem compacte pakmaat, ideaal voor wandelaars die ook met het vliegtuig reizen.
Operation:
Tension lock (TL) mechanisme houdt de secties samen
Interne koord wordt gespannen wanneer het bovenste segment wordt uitgetrokken
Enkele drukknop zekert de spanning op het interne koord
Stokdelen worden in serie gestapeld voor immense kracht
Bij de TL130 is de lengte verstelbaar door middle van het twist lock systeem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.