Herstellen tijdens een stage race met Hammer RECOVERITE®

Als je een stagerace van 7 dagen loopt is herstel misschien wel het meest belangrijkste.
Dat betekent veel rusten tussen de etappes door maar vooral ook goed eten en drinken.
Een zo snel mogelijke aanvulling van koolhydraten en proteïne na een etappe was dus ons doel. En zo kwamen wij uit bij Hammer.
Ik eet de hammerbars (amandel rozijn is lekker!) nogal eens en gebruik bij ultra’s de Perpetuem. Als ik last van mijn maag heb tijdens een ultra is dat een van de weinige dingen die ik kan blijven drinken gek genoeg. En niet geheel onbelangrijk, ik vind het lekker. (de cafe latte smaak)

En zo kwamen we uit bij Vincent Kalkman, de expert voor Hammer.
Het advies was Recoverite. Zodra je binnen bent een shake een shake drinken.
Makkelijk te doen. Een grote bus bevat 16 porties en dus deden we iedere dag een hoeveelheid in een beker. Je kon iedere dag een tasje afgeven die je bij de finish weer zag en zo konden wij gelijk een shake naar binnen werken.
De Smaak – wij hadden chocolade gekozen maar waren er alle twee niet heel enthousiast over. Als je dat met water aanmaakt is de smaak niet iets waren waar we wild van werden. Het zag eruit als gootsteen water.
Het was meer een kwestie van snel naar binnen werken.
Maar werkt het? Veel belangrijker.  Dat is dan altijd een lastige vraag. Als je snel hersteld ben je misschien wel superfit en goed getraind. Het is iets wat lastig meetbaar is.
Ik geloof wel in een herstel shake als je zoiets als een stage race doet. Voordat je gaat eten ben je uren verder en eet je vooral dingen die niet een groot herstel vermogen hebben (zoals chips)
Wat opviel was dat wij gedurende de week misschien wel sterker werden tov van bijvoorbeeld het derde team. De eerste dagen liepen we allemaal op 10 minuten van elkaar. De laatste dagen liepen we ze op soms wel een uur.
Beiden hebben we eigenlijk geen echte spierpijn gehad.
Dag 3 had ik last van mijn maag. Die avond heb ik een extra herstel shake genomen. De dag erna was ik weer ok.
De shakes waren ook goed te verteren. Ik denk wel dat ze beter te drinken zijn met melk.
Kortom, bij een volgende meerdaagse zal ik zeker weer voor de shakes kiezen.
Wil je meer info contacteer dan zeker even Vincent, die kan je er alles over vertellen uit eigen ervaring.
Als speciale aanbieding geeft hij je 15% korting op je eerste aankoop.
Snel verdiend toch? Email – vkalkman@hammernutrition.eu
Bt – de pot voor 16 porties kost 45 euro. Daar konden wij dus ruim een week mee doen met z’n tweeën.

 

 

Hammer schrijft het volgende over de herstelshake – Recoverite levert koolhydraten en proteïne in een ideale 3:1 verhouding. Het zorgt voor een uitstekende glycogeensynthese en heropbouw van spierweefsel, welke de twee belangrijkste onderdelen van herstel vormen. Wat betreft koolhydraten: Recoverite bevat alleen maltodextrine, een complex koolhydraat met een hoge glycemische index om een snel metabolisme te waarborgen. In tegenstelling tot de meeste herstelproducten, die enkelvoudige suikers bevatten, zorgt maltodextrine voor een grote hoeveelheid gemakkelijk verteerbare koolhydraten die zich snel aanpassen. Dit is essentieel voor het voorkomen van maagpijn en bevordert een volledig, efficiënt herstel van spierglycogeen. Recoverite bevat alleen weiproteïne isolaat, wat nagenoeg vet- en lactosevrij is en het hoogste percentage aan proteïne oplevert. Voor de heropbouw van droge spiermassa en ondersteuning van het immuunsysteem heeft weiproteïne geen gelijke en is zij simpelweg de puurste vorm van verkrijgbare weiproteïne. Daarnaast bevat iedere portie van Recoverite drie gram l-glutamine die het herstel een flinke boost geven. Recoverite bevat daarnaast voedingsstoffen die het herstel stimuleren, zoals ChromeMate® chroompolynicotinaat (voor het maximaliseren van spierglycogeensynthese) en l-carnosine, een krachtig antioxidant en potentiële antiverouderingsvoedingsstof. Recoverite bevat bovendien een allesomvattend elektrolytenprofiel om verminderde essentiële mineralen aan te vullen.

Wat Recoverite niet bevat zijn onbeduidende hoeveelheden vitamines en mineralen die doorgaans zijn terug te vinden in andere formules. Ze zien er goed uit op een etiket, maar hebben weinig fysiologische waarde. Vitamines en mineralen zijn weliswaar van belang bij het herstel, maar qua hoeveelheden wordt hier het best aan voldaan door Premium Insurance Caps, een krachtig, compleet vitamines/mineralen supplement. Recoverite is tevens geheel vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en zoetstoffen.
Extra Voordelen: Het aminozuur glutamine, dat ook in Hammer Whey zit, speelt een essentiële rol in de gezondheid van uw spieren, immuunsysteem en spijsverteringskanaal. Glutamine is misschien wel het belangrijkste ‘aminozuur voor herstel’, aangezien dit (A) helpt bij het verbeteren van het immuunsysteem, (B) helpt bij het verminderen van symptomen van overtraining, (C) een rol speelt bij het verbeteren van glycogeensynthese en (D) spiereiwitsynthese stimuleert voor de heropbouw van droge spiermassa.

1 thought on “Herstellen tijdens een stage race met Hammer RECOVERITE®

  1. Dag Martine,

    Ik gebruik Hammer al meer dan 10 jaar en heb nooit problemen gehad met deze producten. Echter tijdens mijn laatste 2 wedstrijden bleek ik zware problemen te hebben met de (Cafe Latte) Perpetuem, direct last van mijn maag….. ik maak alles steeds op de zelfde manier klaar. Multi Hr bottle @ 1 Scoop/Hr. Heb jij soms last gehad of weet van een verandering in samenstelling ?

    Sportieve Groet Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.