Fuck rokjesdag – hello langeshortsdag!

imageimageIk haat rokjes, altijd al gedaan. Mijn moeder heeft er nog trauma’s van. Hoe ik als kind al de hele c&a bij elkaar gilde als mijn moeder mij weer een rokje aan wilde smeren. Dat ik een eigen wil had was al vroeg duidelijk. Ik kon er niet mee in bomen klimmen en niet mee voetballen zonder dat ik in mijn onderbroek stond. Tegenwoordig is dat niet zo erg meer met een Hip Bjorn borgje maar toen had ik gewoon grote witte onderbroeken.
Toen ik ouder werd kwam het rokjes gevoel nog steeds niet en ik vrees dat het nooit gaat komen. Kortom je zult mij er niet in zien, toen niet en nu nog steeds niet.
Dus ook niet in een hardlooprokje.
Vandaag is het rokjesdag. De zon schijnt en alle vrouwen gaan in rokjes naar het werk of op pad. De lentekriebels voor zowel vrouwen als mannen zullen we maar zeggen.
Ook komen massaal de hardlooprokjes weer uit de kast.
Niet uit mijn kast uiteraard maar ondertussen is de opkomst van de hardlooprokjes zo groot geworden dat de keuze voor degene die geen rokjes draagt steeds kariger wordt.
En daar wil ik toch even mijn frustratie over uiten. Want de broekjes die er zijn, zijn allemaal kort (3 of 5 inch). Ondertussen hebben wel veel broekjes een tight in de broek maar ook die zijn kort en kruipen vaak omhoog.
imageBen ik dan de enige die graag een grotere broek draagt waar de pijpjes langer zijn zodat je geen schuurplekken krijgt aan de dijen? Nu ben ik niet de dikste en zelfs bij mij gebeurt het soms dat een randje schuurt tegen mijn dij en vervolgens je een schaafplek krijgt.
Dus hoe moeilijk kan het zijn om langere pijpjes te maken in vrouwen hardloopbroekjes??
Waarom hebben alle mannen broekjes dat wel?? Bijna alle mannelijke trailbroeken hebben langere pijpen en een tight in de broek (8 inch).
Oplossing is dat ik een tight met daarover een short draag als ik lange dingen doe, redelijk duur broekje wordt dat dan. Of ik kies voor een mannenbroek maar dat is geen gezicht, die zitten gewoon raar om vrouwenbillen.
Ik weet niet wat het is. Maar merken zoals bv Salomon laten toch dingen maken in samenspraak met vrouwen. Blijkbaar dragen die dan graag de rokjes en hebben die nergens last van.
Drie jaar geleden heeft Salomon een langere short met binnenbroekje uitgebracht voor vrouwen. Ik draag het nog steeds ondanks dat het eigenlijk op is. Het was een eendagsvlieg dat broekje, helaas.
Tot die tijd los ik het op met tights onder mijn shorts.
Hopelijkimage beseffen de merken ergens dat er genoeg vrouwen zijn die geen rokjes dragen maar graag langere shorts dragen. Dat dan bv in het nieuwe seizoen er plots een keur aan deze shorts op de markt komen. Voor mijn part in het roze, die grens wil ik er wel voor over gaan.
Tot dan, fuck rokjesdag, kom maar door met de langeshortsdag!
Oh ja, mocht je nu gek van rokjes zijn. Scarabee geeft vandaag op rokjesdag 15% korting. Vul als code rokjesdag in en doe je voordeel.

2 thoughts on “Fuck rokjesdag – hello langeshortsdag!

  1. 100% mee eens voor wat betreft de sportrokjes, maar verder draag ik wel graag rokken/jurken.

    Ik overweeg om nog eens zelf hardloopkleding te gaan maken naar mijn eigen wensen. Ik vind bijvoorbeeld dat er ook altijd veel te weinig zakken in zitten en gebruik daarom zoals nu voor de marathon ook een wielershirt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.