Meer verstand van…andere schoenen

Een van de verplichte materialen voor het WK adventure racen zijn C schoenen.
C schoenen? Van die logge dingen waar je niet op kunt lopen en loodzwaar zijn?
C schoenen omdat we moeten lopen op hoogte en er stijgijzers onder onze schoenen moeten. Bijzonder is dan altijd dat we niet weten hoe en wat voordat we met de race bezig zijn.
Steeds als je denkt alles te hebben komt er weer het een en ander bij, om gek van te worden.
Maar ik heb totaal geen verstand van C schoenen. Toen ik eens rond ging kijken viel ik ook gelijk van mijn stoel van de prijs. Als je denkt dat trailschoenen duur zijn, think again.
Gelukkig zijn er mensen die er wel verstand van hebben en mogen wij ontzettend blij zijn (en dan druk ik mij voorzichtig uit) dat zij team BART in de beste C schoenen zetten die er misschien wel zijn.

Outdoor Gouda

Outdoor Gouda  en Summit Outdoor & Sports  maken dat samen mogelijk.
Vanavond ben ik wezen passen en was ik helemaal verbaasd.
Van logge en zware schoenen is geen sprake meer. Lichte en comfortabele schoenen zijn het geworden. Het assortiment is enorm.
Het is de La Sportiva Trango S EVO gtx geworden.
Dit is een degelijke C-D schoen, die waterdicht is en licht van gewicht (1.100 gram in maat 39). Deze schoen heeft door een bijzonder constructie van de voor zool een heel comfortabele afrol tijdens het lopen, maar blijft stijf. Door deze stijfheid is deze uitermate geschikt voor half automatische stijgijzers. Deze schoen heeft een echte naam en faam in alle beklimmingen boven de 3000 meter.
Aangezien ik in Augustus ook de Mont Blanc op gaan is het helemaal geweldig om deze schoenen te hebben en kan ik ze perfect inlopen.
De Trango;
Evolution of the famous model Trango S, it features the Gore-Tex® membrane, that guarantees waterproofness and breathability.
A modern multi-purpose lightweight boot: vie ferrate, mountaineering, alpine hiking. Lightweight is its main characteristic, reached thanks to the usage of innovative and performing materials. Absolute comfort, waterproofness and appealing look make it a multi-purpose product. Lacing system derived from climbing shoe technology, with the addition of a lace lock that allows double tension. Innovative multidirectional ankle hinge “3D Flex System”. Double rubber reinforcement on the toe box. Rubber rand with differentiated height on the areas of higher abrasion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.