Nike Air Max Moto+

Sinds 2 weken loop ik op de Nike Air Max Moto+, na vele jaren op de Adidas Nova Cushion dus overgestapt op een andere schoen. De Adidas is ook een neutrale schoen en altijd een prima schoen geweest. Het laatste paar leverde echter wat problemen op, een drukplek op mijn voorvoet door ws een fout in de stiknaad. Maar dat kan gebeuren, en op de oude vertrouwde Adidas heb ik de Rome marathon gelopen omdat de Nike nog niet genoeg was ingelopen.
Doordat de Nike+ipod sensor in je schoen past zijn deze schoenen dus geschikt voor de set. Bij iedere Nike schoen waar + bij staat is het te gebruiken voor de Nike+ipod set.
De Nike Air Max Moto+ is een neutrale loopschoen met een zachte Air demping in de hak en een Zoom Air in de  voorvoet van de schoen. Hij heeft een verbeterde overgang naar de voorvoet middels een nieuwe Phylon AIR zool.
Zoals altijd heb ik bij het inlopen van nieuwe schoenen altijd wat tintelende voeten, maar dat was vrij snel minder bij deze schoenen. En wat opvallend is, in de Adidas heb ik altijd een hakverhoging in de linker schoen omdat ik anders last krijg van mijn achilles pees. In de Nike Moto+ loop ik zonder hakverhoging zonder dat ik iets voel. Ik weet niet of dat door de zachte Air demping komt maar prettig is het wel. Kortom, de overgang naar de Nike schoenen zou wel eens de definitieve overgang kunnen zijn.

Dit bericht is geplaatst in Hardloop Gear en Gadgets, Schoenen. Bookmark de permalink.

7 reacties op Nike Air Max Moto+

 1. geert schreef:

  hmmmm … gewoonlijk wanneer een topatleet overstapt naar een ander merk lezen we ook iets over astronomische transferbedragen … heb ik iets gemist in de krant deze morgen? 🙂

 2. martine schreef:

  @Geert, ze betalen mijn vlucht naar Afghanistan 🙂

 3. Ronald schreef:

  Ik vind de Nike Air Max Moto+ ook lekker lopen. Toch houd ik voor de marathon mijn Asics aan..

 4. Hans V. schreef:

  Houd je achillespees wel in de gaten.

 5. Joost schreef:

  Das een mooi ‘verkooppraatje’ voor de Nikes. Mij bevalt dat ‘air’ gedoe niet, heb er jaren op gelopen en altijd kreeg ik te maken met een schoen die dan ‘lek’ werd: dus de ene schoen werd wat zachter dan de ander.
  Qua wedstrijdschoenen zijn de Nike’s ongeëvenaard, maar ja dan loop je er ook niet zoveel op.

 6. Bjorn Paree schreef:

  Nikes zijn mooie schoenen om normaal mee te lopen in het dagelijks leven maar hardlopen is voor mij onmogelijk. Geef mij maar Asics.

 7. martine schreef:

  @joost. verkooppraatjes doe ik niet aan, als het slecht is is het slecht en vice versa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.