Getest – Het Ultra Vest van Ultimate Direction

Schermafbeelding 2015-04-27 om 21.54.28De  afgelopen periode heb ik gelopen met de rugzak van Ultimate Direction. Deze rugzak is ontworpen door Jenny Jurek met behulp van andere vrouwelijke traillopers. Het idee was, neem alle goede onderdelen van de rugzakken en maak er 1 rugzak van. Dan herontwerpen voor een vrouwen model.
En zo is het ultra vest ontstaan. Opvallend zijn een aantal dingen zoals de manier hoe de rugzak zit. Het zit hoger op je borst en dat is prettig. Maar laat ik beginnen bij het begin.
De zakken
De zakken zijn simpel en overzichtelijk. Vooral efficiënt. Het hoofdcompartiment heeft twee zakken. De ene om gewoon je spullen in te doen en de andere kun je een waterzak plaatsen. imageDaarin zitten extra touwen om de zak op zijn plaats te houden. De ritsen voor die zakken zitten aan de zijkant wat een makkelijke toegang verschaft tot je spullen. De inhoud van de rugzak is 4 liter.
imageErboven zit een kleinere zak met een rits waar je bv geld in kunt opbergen. Dat zakje heeft ook een elastiekje en een clipje waar je autosleutel aan kunt hangen. Erg prettig, een rugzak is eigenlijk incompleet zonder dat zakje.
Aan de voorkant, onder de flesjes, heeft het racevest twee zakken. Een redelijk groot met een rits die horizontaal loopt. Deze geeft Je snel toegang tot je telefoon of camera.
Aan de andere kant heeft het zakje klittenband. Vooral deze twee zakken zijn erg prettig. Makkelijk toegangkelijk en ruim.
Aan de achterkant van de rugzak zit een elastiek waar je nog een jas of kaart achter kunt stoppen. Zoals al eerder gezegd, iedere rugzak zou een elastiek op de achterkant moeten hebben. Het is simpel en geeft je ruimte voor extra dingen.
Drinksysteem
Het ultravest heeft twee kleine flesjes a 300 cc die hoog aan de voorkant in zakken zitten. Deze zitten strak tegen je lichaam en hoger  dan bij de meeste zakken. De achterkant van de flesjes zijn plat en daarom voelt dat niet vervelend.  Je kunt er makkelijk en snel bij en het zit echt prettig. Als de flesjes leeg zijn kun je ze plat drukken. Persooimagenlijk vind ik de flesjes te weinig maar er passen ook bidons in, ultimate Direction verkoopt zelf ook bidons die erin passen.
Er is ruimte voor een waterzak maar deze moet je er wel apart bij kopen. Jammer dat de waterzak er niet standaard bij zit want zo wordimaget het wel een stuk duurder. Je kunt de slang aan twee kanten uit je rugzak laten komen, waar je voorkeur ligt.
Draagcomfort
imageDe draagcomfort valt gelijk op. Je kunt merken dat het een rugzak is voor vrouwen. De rugzak zit hoger, de flesjes zitten hoger. Er is geen druk op je ribbenkast aan de onderkant. De meeste rugzakken vallen namelijk lager. De onderkant hangt een soort los op de onderkant van je ribbenboog en daarom zit het prettiger.
De sluitingen zijn verstelbaar aan zowel de voorkamt als aan de zijkant. De voorkant sluitingen kun je hoger en lager zetten. De zijkanten zijn netjes afgewerkt en je hebt geen wapperende strips hangen.  image
Het vest zit echt als een vest om je lichaam. De eerste keer dat ik het vest aantrok wist ik dat het goed was, het zit echt comfortabel. Het schudt totaal niet.
De air mesh zorgt voor een droge rug en de stof is zacht zodat het comfortabel blijft
Extra
Zoals de meeste rugzakken heeft ook dit vest een fluitje wat standaard op de rugzak zit, prettig!
Onderaan de rugzak zitten twee elastieken waar je je stokken kunt bevestigen.
En over de hele rugzak zitten reflectie punten zodat je in het donker goed te zien bent.
De rugzak weegt 312 gram.
Conclusie
Het ultravest is echt een hele fijne rugzak voor vrouwen. simpelweg doordat hij specifiek is gemaakt voor vrouwen. Er is over de constructie nagedaimagecht. Hij zit hoger en dat is echt prettiger! Het weegt ook niets en je merkt haast niet meer dat je hem aan hebt.
Ook de zakken aan bv de voorkant vind ik echt een groot voordeel. Makkelijk toegankelijk en ruim. Een rugzak die je echt eens moet passen en zodra je hem aan hebt voel je dat het goed is. De rugzak is in 4 maten verkrijgbaar, dat zegt ook veel. Bijna op maat gemaakt zou je zeggen.
De rugzak is hier te koop en kost 124.95 euro.
Voor de mannen is er een versie die lijkt op deze, alleen ontworpen door scott jurek. Die zie je hier.
Hieronder nog een filmpje over de rugzak. geeft een goed beeld van de zakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.