Getest – pro racing trailsokken van compressport

Compressport heeft trailsokken, aangezien ik erg gecharmeerd ben van hun producten de moeite waard om te proberen.
Net als de andere kleding van compressport hebben deze sokken ook weer veel vernuft.image

De brede en ergonomische tenen, de stimulatie van de voetholte, de 3D dots en het multicompressieve weefsel zorgen voor agressie én comfort tijdens uw inspanning. De 3D dots bieden een ongeëvenaarde schokbestendige/ademende combinatie rond de enkel en de achillespees. Aangezien er geen water wordt opgeslagen in de beschermende kussentjes, bent u verzekerd van droge voeten. De behandeling met zilverionen is een bonus die bijdraagt aan het tegengaan van zweten en het verspreiden van bacteriën.

imageDus had ik een rood/grijs paartje besteld, want dat stond beter bij de rest van de outfit. Ik had al een groen paar en daar had ik korte loopjes mee gelopen en bevielen prima.
Ze zitten lekker stevig om je voeten, strak om  je enkels en achilles. Wel vond ik ze redelijk dun op sommige plekken en wat strak hoog op de voet/onderbeen. De sok staat echt in je onderbeen als je ze een tijdje aan hebt.
Maar ik durfde het wel aan om er de eigertrail mee te gaan lopen. Met name door de extra steun rond de enkels. Dus had ik de rode sokken ingelopen, gewassen en stond ik aan de start met de trailsokken voor 101 km rennen.
Bij 30 km begon ik mijn voorvoeten te voelen maar ach, veel rotsen dus dat kan. Bij 40/ 50 km ging het echt pijn doen. De rest van de km’s waren echt niet fijn. Grote blaren onder mijn voorvoeten.
De blaren waren typisch, een soort vouwen. Het was net of mijn sokken dubbel gezeten hadden, in een vouw. Niets was minder waar, want de sokken zitten echt strak, ook onder mijn voeten. Wel zaten de blaren voor een deel op de plek waar bolletjes op de sok zitten.
Mijn theorie is dat mijn voeten licht samen gedrukt worden de compressie en daardoor je een soort vouwen krijgt. En dus blaasvorming. De maat was goed, mijn schoenmaat is 40 en de maat sokken 40-42.
imageOok had ik al 2 gaten rond de hiel. Precies op de plek waar de stof dun is.
Kortom, geen succes. Als ik een uurtje loop met de sokken is er geen enkel probleem. Maar voor een ultra zijn ze wat mij betreft niet gemaakt. Sommige delen zijn ook echt erg dun voor het trailwerk, daar moeten wel gaten in komen. Of het nu kort of lang is.
Uiteraard heb ik contact gehad met compressport. Deze problemen hebben ze nog niet eerder gehoord. Nu is de vraag natuurlijk of er mensen zijn die zulke afstanden hebben gelopen met deze sokken. Ik heb in ieder geval tijdens een trail nog nooit blaren gehad op die plaats.
Ik val maar weer gewoon terug op mijn drymax sokken. Want het kan gewoon zo zijn dat je een wedstrijd moet stoppen omdat je blaren hebt door sokken. Dat kan niet de bedoeling zijn.
Overigens had ik schoenen aan waar ik al 500 km op gelopen had. Zelfde schoenen, drymax sokken tijdens de UTMF en geen enkele blaar.
De sokken kosten 13.50 euro en zijn hier te koop.

5 thoughts on “Getest – pro racing trailsokken van compressport

 1. Goed stukje Martine! Ik heb ook geen goede ervaring met compressportsokken (terwijl ik bijzonder gecharmeerd ben van de tubes). Ik krijg niet snel blaren, maar met deze sokken (ik heb zwart/groene) wel. En ook al vrij snel (35 km denk ik al). En ik krijg een branderig gevoel ervan. Die van mij blijven dus in de kast. Ik draag liever Injinji sokken.

 2. ik heb de kousen ontdekt gedurende de 330km Tor des Geants, waar menig loper (en de winnaar van 2012) ze aan de voeten had … reden genoeg voor mij om ze te proberen! En zie daar : geen enkele blaar! Ook niet gedurende mijn wedstrijden en lange lopen (50k).
  Misschien zit het geheim deels in het dragen van gaiters om fijn stof uit je schoen te houden. Of in het verwenden van NOK creme op mijn voeten, ik weet het niet precies, maar het werkt perfect bij mij!
  In elk geval wat John Vonhof in “fixing your feet” zegt blijkt meer dan eens waar te zijn: probeer alles uit en hou verschillende opties open. Wat nu voor jou werkt kan straks niet meer werken en later weer opnieuw!
  Voor mijn volgende Tor (sept 2014) ga ik deze sokken aantrekken. Ik neem een paar paar andere sokken mee, indien het fout moest lopen … je weet maar nooit.

 3. Beste Martine

  Bedankt voor het testen van onze trail sok. Wat jammer dat je last kreeg van blaren tijdens je run. Hopelijk heb je niet te lang last gehad van je blaren. Wij nemen je review erg serieus en ik heb het dan ook bij Compressport International, de maker van de sok, aangekaart. Zelf heb ik nog niet eerder gehoord dat er mensen blaren kregen van onze sokken, maar op je blog zijn sowieso al 2 mensen die er ook last van hadden. Dus moeten we dit wel serieus oppakken. Ik houd je op de hoogte van hun reactie.
  Met vriendelijke groeten Jalt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.