Getest – de Groovy zonnebril van Julbo

imageAlhoewel de zomer voorbij is toch nog een review van een zonnebril. Niet zomaar een zonnebril. Julbo zonnebrillen heeft zich de afgelopen periode duidelijk op de trailmarkt geprofileerd. Dat deden ze al langer maar ook in Nederland nu op veel plaatsen te koop.
Ik loop, fiets en wandelde de afgelopen zomer met de Groove zonnebril.
Eigenlijk kan ik er kort over zijn, een ongelooflijke prettige en hippe zonnebril. Al heel snel mijn favoriet geworden sinds ik hem op mijn neus zette.
Draagcomfort
De bril heeft een ontzettende hoog draagcomfort. Je zet hem op en het zit gewoon gelijk prettig.Het is een dames bril en is dus iets smaller. Dat maakt de fit beter. Erg licht qua gewicht.
Er zit een extra neusbeugeltje bij, zo kun je de maat nog beter bepalen. Het laatst deel van de pootjes zijn buigzaam.
Glazimageen 
Een van de redenen waarom deze bril zo fijn is zijn de glazen. De glazen kleuren mee met het licht. Dat betekent dat je hem in het bos op kunt houden en je zicht gewoon goed is. Zodra je in de zon komt kleuren de glazen donkerder. Maar ook als de zon niet schijnt en de lucht is scherp dan worden de glazen donkerder. Tijdens de eigertrail heb ik de bril op gehad tot het bijna donker was. Ik had er niet eens erg in. Tot ik bijna van de berg geblazen werd en de bril dus ook. Toen pas heb ik hem in mijn tas gestopt. Ideaal voor trails dus! Niets irritanter dan steeds je bril op voorhoofd zetten omdat je slecht zicht hebt en als je hem weer op zet zijn je glazen vies door je natte haar. De bril heeft zebra light lenzen. Deze meekleurende lens is voorzien van een anti-condenslaag aan de binnenzijde ( dus beslaan niet) en is speciaal ontwikkeld om in alle omstandigheden optimaal zicht te hebben en te houden.

Meekleurende glazen cat. 1 tot 3, voor optimale functionaliteit.
Hydrofobische laag aan de buitenzijde zodat water en regen geen vlekken achter laten.
Gele basiskleur voor optimaal contrast.
Duurzaamheid 
De bril is ontzettend stevig. Flexibel aan de pootjes. Uiteraard moet je wel oppassen met de glazen maar het montuur kan echt tegen een stootje. Dat is wat je zoekt als trailrunner.
Extra
De bril wordt geleverd in een hardcase waar ook een brillenzakje in zit. Die doet ook gelijk dienst als poetsdoeken. Zoals gezegd ook een extra neusbeugeltje voor als je een andere maat wil.
Conclusie
Julbo heeft een hele verzameling prachtige trail brillen. Ik schrijf nu over de Groovy imageimagemaar de keuze was erg lastig. Zeer comfortabel en ontzettend functionele brillen voor trailers. Maar ook zo hip dat je hem ook gewoon op kunt zetten in het alledaagse leven. Het is echt met stip mijn lievelingsbril geworden. Qua model, draagcomfort en qua lenzen.
Voor verschillende julbo brillen moet je maar eens hier kijken.
Gemiddelde prijs rond de 120 euro. Maar er zijn ook modellen van rond de 70 euro. Julbo, een heel mooi merk voor je trailbril! Overigens heeft Julbo ook zonnen brillen voor de brildragers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.