Vernieuwing is niet altijd verbetering, de Nike Free 3.0 v4

Al jaren lang loop ik op de Nike free. De schoen heeft best wel een verandering ondergaan in de steeds nieuwere versie.
Maar het waren vernieuwingen waar ik mij wel in kon vinden.  De Nike free 3.0 v3 werd een van mijn lievelingetjes. Ik schreef er een review over.
Nu is er dus de Free 3.0 v4 (versie 4). Dat zijn de zwarte op de foto, de paarse is de vorige versie. En er zijn aardig wat veranderingen aangebracht.
De upper is anders, de schoen is veel smaller. Ik heb 1 maar groter dan normaal omdat het anders veel te strak zit.  Maar vooral is de onderkant niet meer mijn vertrouwde Free 3.0.
Nog steeds is de schoen een lichtgewicht, heeft hij een 4 mm hieldrop en is hij erg flexibel.  De binnenkant is zacht en gemaakt voor te lopen met je blote voeten.
De upper is zoals gezegd van een wat stuggere stof. Maar ook gelijk een stof wat minder ademt.  Bovendien is de hielkap niet zo flexibel als die van de vorige versie. Op de foto zie je hoever ik de vorige free  in kan drukken tov de nieuwe met dezelfde druk.
Maar daar kan ik allemaal wel mee leven. Wat ik vooral zo zonde vind is de zool.
Die is echt heel anders en voelt ook heel anders.
Had de vorige een zool met een soort rubberen blokjes, deze zool is meer een geheel van harder rubber. Het zorgt ervoor dat er niets meer tussen de blokjes kan gaan zitten maar het zorgt er gelijk voor dat de schoen minder flexibel is. En dat vind ik dus niet fijn.
Natuurlijk is het nog steeds een fijne schoen maar deze vernieuwing had voor mij niet gehoeven. Uiteraard is dat heel persoonlijk maar sommige schoenen moeten ze gewoon niet te veel aan sleutelen en de Free is daar 1 van.
Ik heb nog snel een Free v3 versie kunnen scoren bij Run2day Rotterdam. Kan ik langzaam afbouwen en met toch wel enige weemoed aan de Free v4 beginnen.
Als je overigens graag de vertrouwde bredere schoen wilt hebben zou je via Nike ID wel een schoen kunnen nemen die iets breder is.

Dit bericht is geplaatst in Hardloop Gear en Gadgets, Schoenen. Bookmark de permalink.

1 Response to Vernieuwing is niet altijd verbetering, de Nike Free 3.0 v4

  1. RunningMarcel schreef:

    Hey,

    Precies hetzelfde ondervonden met de Free Run+3. Heb een maand geleden de nieuwe versie gekocht , de shield met waterafstotende upper, maar ook die zit veel strakker. Moest inderdaad ook terug om een grotere te nemen. Begrijp nooit zoveel van dat soort wijzigingen. If it ain’t broken, don’t fix it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.