Geproefd – Repen van InnerMe Pure Power

46632_10151574445171520_1027266044_nIk hou me nooit zo bezig met vegetarische producten. Maar een van de jongens uit mijn team is vegetarisch en dus proef ik nogal eens zijn repen.
En vaak zijn die lekker omdat ze niet zo zoet zijn.
Dirk Baelus is een triatleet die macrobiotisch eet en  zo ontwikkelde hij Innerme ‘Pure Power’.

InnerMe Pure Power
zijn energie repen die Bio, 100% natural en vegan zijn.
Ik heb een doos veroberd in de smaken Cinnamon, Green tea en Anise.
De repen zijn zacht maar wel hard genoeg om te bijten. Het eet erg makkelijk weg, zeker als je moe bent en moet eten maar geen trek hebt. Soms eet je omdat je moet eten tijdens een wedstrijd, niet omdat je nu zo honger hebt.
De repen smelten niet als ze warm worden, dus ook bij warme wedstrijden heb je geen kledderzooi zoals bij sommige repen het geval is. 374636_10151594673471520_1739108071_n
De repen zien er wel vega uit als je dat zo kan zeggen. Groenig maar dat doet niets af aan de smaak. De smaken zijn anders dan wat ik gewend ben. De Cinnamon en anise vind ik lekker. De Green Tea (de balance reep voor na het sporten) vind ik minder. Het smaakt en ruikt naar stro, zo’n smaak of je een strootje in je mond hebt en er op kauwt . Niet vies maar niet mijn favoriet.
De repen zijn allemaal niet zoet, dat vind ik een pre en zo ook de toevoeging van zeezout.
Over de samenstelling is goed nagedacht. Pure Power bevat slechts 7 hoogst zuivere ingrediënten: rijststroop, rijst, soja, sesamzaad, zeewier, zeezout en natuurlijke kruiden.
Als je doorklikt lees je wat die ingrediënten doen.
Kortom, de repen van Inner Me Pure Power zijn zeker de moeite waard om eens te proberen. Helemaal voor de lopers die vegetarisch zijn, geen suikers gebruiken of gewoon gezonde repen willen eten.
Per 100 gram bevat de reep 376 kcal.
De repen zijn hier te bestellen. In een smaak of in een mixdoosje.
10 repen a 15.95. Dus 1,59 Euro per reep.

Rijststroop is een volwaardig natuurlijk zoetmiddel dat je langdurige, constante energie geeft omdat het trager wordt opgenomen in het bloed. Het zorgt ervoor dat je je bloedsuikerspiegel beter onder controle kunt houden. Het is hét basisingrediënt van Pure Power.

Volle rijst geeft niet alleen langdurige energie maar levert ook eiwitten. In combinatie met de eiwitten uit soja levert het alle essentiële aminozuren die je nodig hebt om optimaal te presteren. Volle rijst bevat tevens veel mineralen en vitaminen, waaronder vitamine B1, B2, B6 en B11.

Soja is een onovertroffen plantaardige bron van superieure eiwitten en bevat twee superstoffen: lecithine en lipamine, die zorgen voor mentale kracht en uithoudingsvermogen.

Sesamzaad is rijk aan hoogwaardige eiwitten, mineralen en onverzadigde vetten. Het is licht verteerbaar, heeft een gunstige werking op de hartspier, het zenuwstelsel en de darmfunctie. Het boost je geest en je conditie. Het voorkomt mentale dips en spiervermoeidheid. Bovendien bevat het veel vitamine E, een krachtige antioxidant die de bloedvaten beschermt en de zuurstofaanvoer naar de spieren (ook de hartspier) bevordert.

Zeewier is een bom van goed opneembare organische mineralen (calcium, magnesium, jodium, ijzer, kalium) en is één van de beste voedingsproducten om verzuring van de spieren tegen te gaan.

Zeezout is een goede bron van magnesium en helpt krampen in de spieren en mentale dips te voorkomen. Dankzij het toegevoegde zeezout wordt het zout dat je verliest via het zweten op een natuurlijke en efficiënte manier aangevuld en ben je beter bestand tegen extra lichamelijke belasting en stress.

Kruiden: voor de drie verschillende smaken gebruikt men zuivere kaneel, anijs en groene thee.

2 thoughts on “Geproefd – Repen van InnerMe Pure Power

  1. Super info Martine, naar zoiets was ik al tijden op zoek. Ik heb suiker in de ban gedaan, maar bij de marathon zit je toch dat je moet eten en bananen mee is lastig. Ik wil ook niet afhankelijk zijn van de organisatie. Ze komen alleen te laat voor mijn 35-duurloop van zondag vrees ik.

    groetjes,

    Dorothé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.