De Rotterdam marathon door een Rotterdamse bril

Vandaag was het alweer mijn 11de marathon in de mooiste stad van Nederland.
Het doel was simpel, lekker lopen en vooral genieten van de stad en de mensen.
Ik zou dan waarschijnlijk wel ergens rond de 4 uur uitkomen had ik bedacht, maar het deed er niet heel veel toe.
Waar ik wel heel erg aan moet wennen is de soort stress voor zo`n grote marathon. Met de metro, er komen met de auto. Een dixie zien te vinden, door de mensenmassa je startvak vinden, die dingen. Dat ben ik niet meer zo gewend.

32 km (dank je Leen)

Al met al stond ik erg ontspannen in het startvak. Terwijl Lee zingt, de helikopters in de lucht hangen zie ik dat de Coolsingel al 6 rijen dik vol staat met toeschouwers.
Na het startschot klinkt de bekende bombastische muziek die bij de Rotterdam marathon hoort en gaan we op weg.
Eigenlijk kan ik er heel kort over zijn. De route ken ik als geen ander, ik loop lekker en kijk vooral om me heen.
Als je niet met tijden bezig bent staan je zintuigen vaak veel beter open. Zie en hoor je dingen die je niet opmerkt als je met je tijden bezig bent.
Ik zag heel veel bekenden, maakte hier en daar een praatje met een bekende loper die ik tegen kwam.
De eerste plasstop was in het Zuiderpark. Daar werd ik een soort lastig gevallen door een smerige 50 plusser die blijkbaar opgewonden raakte van een vrouwelijke plassende loopster.
Ik heb hem op zijn Rotterdams even verteld dat ik hem een vuile smeerlap vond.
De tweede plasstop heb ik maar op een dixie gedaan.
En zo rende ik verder, en verder, verstreken de km`s en voelde ik me prima. Ik genoot intens van alle toeschouwers.
Het is echt zo leuk om iedereen op hun eigenwijze  te horen aanmoedigen, vooral ook vaak op zijn Rotterdams. Het enthousiasme was enorm.
Ondertussen kwamen we via Crooswijk in het Kralingse bos. Dat deel ben ik druk met naar de andere kant kijken omdat daar de snelle lopers voorbij rennen.
Het Kralingse Bos in en na 32 km stond daar de Energie Crew. Ton had een heerlijke Westmalle ingeschonken en die smaakte serieus lekker! Waarschijnlijk ook door even een andere smaak dan water en extran.

Drankpost van Energie, Westmalle!

Met nog 10 km te gaan liep ik nog steeds soepel. En zo bleef het. Met een paar kleine stops omdat ik nog bekenden tegen kwam (wie stopt er nu niet voor Richard?)
Terug in Crooswijk beleefde ik het mooiste moment. Keihard draaide de dj Lee Towers versie van You never walk alone. Alle mensen die daar stonden zongen mee met de handen in de lucht, de lopers deden hetzelfde. Het bezorgde me een brok in mijn keel. Het was zo’n mooi gezicht.

200 meter voor de finish

De laatste 7 km was een inhaalslag. Ik had eigenlijk nog geen dipje gehad en was op weg naar de finish. De appeltaart van Dudok stond bij Run2day Rotterdam op me te wachten!
De Coolsingel op door de haag van mensen en zo de finish over in 3.52.28 netto.
Het was een heerlijke marathon waar mijn Rotterdamse hart soms uitpuilde van trots.
Het is gewoon zo mooi om te zien hoe de mijn stad deze marathon draagt.
Hoe dan ook, het was weer een mooie dag!
Nog 9 Rotterdam marathons en dan mag ik voor altijd gratis lopen.

Dit bericht is geplaatst in Marathons en Verder met de tags . Bookmark de permalink.

15 Responses to De Rotterdam marathon door een Rotterdamse bril

 1. keesdeloper schreef:

  Hahaha. Wat n mooi verhaal weer. Heb m wel n beetje gemist vandaag, de Rotterdam marathon. Vind m zo mooi. Vlg jaar weer?

 2. Hans schreef:

  Op de Blaak zag je er nog ontspannen uit, Martine.
  Long may you run

 3. @Anietbos schreef:

  Mooi verslag! Het waren ook vanaf de bank prachtige beelden, kippenvel bij Lee en bij de openingstune. Mooie reclame voor de stad. Daar kan geen dure PR-campagne tegenop.

 4. Leen de Koning schreef:

  Alsof het allemaal geen moeite kost he… Super gedaan weer Martine.

 5. Edwin schreef:

  En nu maar naar die Westmalle marathon. Het idee dat je de Rotterdam Marathon eerst 20 keer moet lopen voordat het gratis mag. Zie je zaterdag in de Heuvels!

 6. Jennie Hofstede schreef:

  Hey Martine

  Dat heb je weer eens mooi gedaan ik ben erg trots op je wat je allemaal doet . Want je bent en blijft toch mijn kleine zusje. maar heb heel veel respect voor je.
  xxxx

 7. JeeWee schreef:

  Live de beelden mogen bekijken op tv. Mooi om te zien dat dit evenement echt leeft in de stad. Een stad die een keuze maakt voor het evenement, gewoon de boel plat leggen omdat er gelopen gaat worden. Groot contrast met bijvoorbeeld Amsterdam en Utrecht. Respect voor al die lopers/loopsters die aan de start verschijnen.

 8. Peter Jan Haas schreef:

  Als die Energie Crew er volgend jaar weer staat, doe ik ook mee. Maar eerst Amsterdam eens uitlopen. Twee keer uitgestapt: één keer wegens kater en één keer wegens griep.

 9. Mark de Boer schreef:

  Er staat bij mij thuis een beker met het opschrift “tweede dame CAV Energie Rotterdam Marathon 2012”. Wanneer mag die naar jouw schoorsteenmantel verhuizen?
  🙂

 10. RunningGerard schreef:

  Is zeker een hele mooie, drukke maar zeer gezellige marathon. Heb er de afgelopen twee jaar met plezier gelopen. Viel dit jaar helaas in mijn nachtweekend. Soepel gelopen en ruim binnen de 4 uur. Netjes.

 11. Claudia schreef:

  Die grijns van jou, geweldig. Je hebt echt genoten van een marathonnetje lopen in jou stad.

 12. Ondanks dat ik voor een PR ging, heb ik ook van de Rotterdam Marathon kunnen genieten. Als enige echte stadsmarathon van Nederland, in de enige stad met een skyline moet je ook wel.

  Genoten van de bandjes en de rijen dik staande toeschouwers. Grappig dat we elkaar niet gezien hebben, maar wel samen op de foto staan.

 13. RunningHans schreef:

  ik ben het helemaal met je eens…… , maar hier moeten we het nog eens over hebben 😉 “De route ken ik als geen ander”

 14. Richard schreef:

  Wat een weelde om een marathon met een lach te kunnen lopen, jij kan het 😉 Ga je weer zien in Zwijndrecht, tot dan x

 15. John schreef:

  Misschien had ik gezellig met jou mee moeten lopen, hadden we lekker bij kunnen praten. Dit was de eerste keer dat de drukte mij stoorde, maar dat zal vast met de focus op mijn doel te maken hebben gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.